Květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Ředkvičky dobře omyjeme, zbavíme lístků a rozpůlíme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Nakonec oloupeme šalotku a nakrájíme jí na čtvrtiny až osminy dle velikosti.
Tip: Zeleninu můžete obměňovat – na fermentaci je skvělá i bílá ředkev, celer nebo červená řepa.
Vodu svaříme se solí a připravíme tak solný roztok. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Kvašák nebo velkou zavařovací sklenici postupně plníme zeleninou. Každou vrstvu prosypeme trochou kari koření. Jakmile nádobu naplníme, zeleninu zalijeme solným roztokem tak, aby všechny suroviny byly zcela potopené.
Uzavřeme a na temném místě pokojové teploty necháme kvasit 6–8 dní.
Tip: Kvasící nádobu je dobré umístit na pečicí plech. Někdy se může stát, že během procesu vyvěrá tekutina ven z nádoby.
Hotovou fermentovanou zeleninu přendáme do čistých sklenic, dobře uzavřeme a skladujeme v lednici, kde vydrží až 4 měsíce.
Tip: Jak kvasnou nádobu, tak zavařovací sklenice určené ke skladování je nutné velmi důkladně umýt a ideálně i sterilizovat. Pokud nemůžete velký kvašák celý vyvařit, alespoň ho čistý důkladně prolijte vroucí vodou. Čistota je velmi důležitá, aby se nám kvašená zelenina nezkazila.