Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Domácí ochucené octy

Připravte si skvělé domácí octy, které se hodí do salátů, omáček i dresinků. Roman Paulus vám v našem videoreceptu ukáže, jak takový domácí ocet připravit a prozradí, jak ho nejlépe využít a jaké suroviny se k sobě hodí. Dozvíte se, jak si jednoduše vyrobit čtyři druhy domácích ochucených octů – bezinkový, malinový, estragonový a pikantní tymiánový s česnekem a pálivými chilli papričkami. Navíc, pokud si je chcete vyzkoušet a celé je nevyužijete, můžete je darovat jako jedlý vlastnoručně vyrobený dárek. Tak si připravte lahve a pojďte se Kulinářskou akademií Lidlu naučit zase něco nového.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Malinový ocet

  • maliny
  • čerstvá bazalka
  • bílý vinný ocet

Bezinkový ocet

  • květ černého bezu
  • bílý vinný ocet

Estragonový ocet

  • čerstvý estragon
  • bílý vinný ocet

Rozmarýnový ocet

  • čerstvý rozmarýn
  • stroužky česneku
  • čerstvé pálivé papričky
  • bílý vinný ocet
  • lahve na octy
  • sítko

POSTUP

Sklenice si před nakládáním vyvařte ve vroucí vodě po dobu pár minut, aby byly opravdu čisté. Vybrané suroviny vyskládejte do sklenice, zalejte octem a nechte alespoň 14 dní macerovat na teplém místě. Nejpozději po třech týdnech ocet vyceďte a tekutinu skladujte v čistých lahvičkách ve spíži.

Malinový ocet se výborně hodí jako dresink do salátů.

Bezinkový ocet se tradičně používá na obklady na horečku a bolavé klouby v poměru 1:3 (ocet:voda).

Estragonový ocet je velmi vhodný pro výrobu Béarnské omáčky.

Rozmarýnový ocet je výborný ke grilované zelenině nebo na saláty podávané při grilování.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU