Zbožňujete domácí housky? Zkuste houstičky s dýňovým pyré podle Romana Pauluse. Toto domácí pečivo se navíc připravuje v horkovzdušné fritéze.
Zbožňujete domácí housky? Zkuste houstičky s dýňovým pyré podle Romana Pauluse. Toto domácí pečivo se navíc připravuje v horkovzdušné fritéze.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Začneme přípravou kynutého těsta. Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme vzejít.
2. Do mísy robota vsypeme mouku, přidáme 1 žloutek, máslo, sůl, dýňové pyré a vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout, alespoň 45 minut, ideálně přes noc v chladné místnosti nebo venku na balkóně.
Tip: Pokud chcete mít těsto sytě oranžové, můžete přidat pár nitek šafránu namočených v horké vodě.
3. Z vykynutého těsta vytvarujeme malé kuličky, které přikryjeme utěrkou a necháme opět vykynout dalších 20–30 minut.
4. Po vykynutí potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme rozdrcenými dýňovými semínky a pečeme v horkovzdušné fritéze na 170 °C asi 17 minut.
Tip: Houstičky můžete posypat i mákem.
5. Z této dávky připravíme asi 16 větších houstiček.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce = 2 houstičky): 354 kcal, 11 g bílkovin, 51 g sacharidů, 11 g tuků.