Kuchyně
Česká
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Zbožňujete domácí housky? Zkuste houstičky s dýňovým pyré podle Romana Pauluse. Toto domácí pečivo se navíc připravuje v horkovzdušné fritéze.
Energie
1 384 kJ / 331 kcal
Bílkoviny
10,10 g
Tuky
9,40 g
Vláknina
2,60 g
Sůl
0,96 g
Sacharidy
50,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Začneme přípravou kynutého těsta. Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme vzejít.
02.Do mísy robota vsypeme mouku, přidáme 1 žloutek, máslo, sůl, dýňové pyré a vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout, alespoň 45 minut, ideálně přes noc v chladné místnosti nebo venku na balkóně.
Pokud chcete mít těsto sytě oranžové, můžete přidat pár nitek šafránu namočených v horké vodě.
03.Z vykynutého těsta vytvarujeme malé kuličky, které přikryjeme utěrkou a necháme opět vykynout dalších 20–30 minut.
04.Po vykynutí potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme rozdrcenými dýňovými semínky a pečeme v horkovzdušné fritéze na 170 °C asi 17 minut.
Houstičky můžete posypat i mákem.
05.Z této dávky připravíme asi 16 větších houstiček.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT