Mrkvová pomazánka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká, Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ke svačině, lehké večeři nebo na party na jednohubky – tak všestranné použití má pomazánka z mrkve podle Romana Pauluse. Doporučujeme podávat s proteinovým chlebíkem.


Tagy

Svačiny

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce máslo
  • 200 g mrkev
  • sůl
  • pepř
  • mletý římský kmín
  • listová petržel
  • čerstvá pažitka
  • 100 g sýr Palouček
  • 40 g sýr s modrou plísní
  • 200 g tučný tvaroh
  • na servírování proteinový chlebík
  • na servírování dýňová semínka
  • na servírování výhonky z řeřichy

Orientační nutriční hodnoty

Energie

976 kJ / 234 kcal

Bílkoviny

9,70 g

Tuky

18,70 g

Vláknina

1,40 g

Sůl

0,50 g

Sacharidy

7,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Máslo necháme rozpustit v pánvi, přidáme nastrouhanou mrkev, podusíme a necháme vychladnout.

02.Vychladlou mrkev osolíme, opepříme, přidáme římský kmín, nasekané bylinky, Palouček, nastrouhaný sýr s modrou plísní a tvaroh a dobře promícháme.

03.Pomazánku podáváme s proteinovým chlebíkem, orestovanými dýňovými semínky a výhonky z řeřichy.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo