Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Mrkvová pomazánka

Ke svačině, lehké večeři nebo na party na jednohubky – tak všestranné použití má pomazánka z mrkve podle Romana Pauluse. Doporučujeme podávat s proteinovým chlebíkem.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce máslo
  • 200 g mrkev
  • sůl
  • pepř
  • mletý římský kmín
  • listová petržel
  • čerstvá pažitka
  • 100 g sýr Palouček
  • 40 g sýr s modrou plísní
  • 200 g tučný tvaroh
  • na servírování proteinový chlebík
  • na servírování dýňová semínka
  • na servírování výhonky z řeřichy

POSTUP

1. Máslo necháme rozpustit v pánvi, přidáme nastrouhanou mrkev, podusíme a necháme vychladnout.

2. Vychladlou mrkev osolíme, opepříme, přidáme římský kmín, nasekané bylinky, Palouček, nastrouhaný sýr s modrou plísní a tvaroh a dobře promícháme.

3. Pomazánku podáváme s proteinovým chlebíkem, orestovanými dýňovými semínky a výhonky z řeřichy.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce s chlebíkem): 275 kcal, 12 g bílkovin, 7 g sacharidů, 22 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.