Se sladkými chutěmi a ovocem kachna skvěle ladí. To platí i pro recept Marcela Ihnačáka, který podává kachnu s brusinkovou omáčkou. Tento recept prostě musíte zkusit.
Se sladkými chutěmi a ovocem kachna skvěle ladí. To platí i pro recept Marcela Ihnačáka, který podává kachnu s brusinkovou omáčkou. Tento recept prostě musíte zkusit.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Kachnu den dopředu nasolíme.
2. Před pečením opepříme, posypeme kmínem, do zapékací mísy přidáme červenou cibuli nakrájenou na větší kusy, sušené brusinky, podlijeme červeným vínem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 120 minut. V průběhu pečení poléváme výpekem. Po upečení výpek slijeme do pánve a kachnu přikryjeme alobalem.
3. Do hrnce s vodou přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou petržel, oloupané a na kostky nakrájené brambory, osolíme a vaříme doměkka. Po uvaření scedíme, část vody necháme na přípravu pyré.
4. K bramborám a petrželi přidáme 2 lžíce másla a vodu z vaření petržele a brambor a vymixujeme na pyré. Vodu přidáváme dle požadované konzistence.
5. Před podáváním přidáme nasekanou listovou petržel a promícháme.
5. Do výpeku přidáme sušené brusinky, přebytečný tuk odstraníme a omáčku zredukujeme.
6. V menší misce smícháme mouku s máslem.
7. Do pánve přidáme bobkové listy, lžíci medu a připravené máslo s moukou a mícháme, až omáčka zhoustne. Nakonec pokapeme citronovou šťávou.
8. Pokrm podáváme ozdobený snítkou listové petržele.