Marcel Ihnačák
Doba přípravy3 hod.

Kachna s brusinkovou omáčkou a petrželovým pyré

Se sladkými chutěmi a ovocem kachna skvěle ladí. To platí i pro recept Marcela Ihnačáka, který podává kachnu s brusinkovou omáčkou. Tento recept prostě musíte zkusit.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kachna:

  • 1 × celá kachna
  • sůl Kania
  • mletý černý pepř Kania
  • 1 × lžička celý kmín Kania
  • 1 × červená cibule
  • 1 × hrst sušené brusinky
  • 300 ml suché červené víno

Příloha:

  • 1 × svazek petržel s natí
  • 1 kg brambory
  • 2 × lžíce máslo Pilos

Omáčka:

  • 1 × hrst sušené brusinky
  • 1 × lžíce hladká mouka Belbake
  • 1 × lžíce máslo Pilos
  • 2 × bobkový list Kania
  • 1 × lžíce med Maribel
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • 1 × hrst listová petržel

POSTUP

Kachna:

1. Kachnu den dopředu nasolíme. 

2. Před pečením opepříme, posypeme kmínem, do zapékací mísy přidáme červenou cibuli nakrájenou na větší kusy, sušené brusinky, podlijeme červeným vínem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 120 minut. V průběhu pečení poléváme výpekem. Po upečení výpek slijeme do pánve a kachnu přikryjeme alobalem.

Příloha:

3. Do hrnce s vodou přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou petržel, oloupané a na kostky nakrájené brambory, osolíme a vaříme doměkka. Po uvaření scedíme, část vody necháme na přípravu pyré. 

4. K bramborám a petrželi přidáme 2 lžíce másla a vodu z vaření petržele a brambor a vymixujeme na pyré. Vodu přidáváme dle požadované konzistence.

5. Před podáváním přidáme nasekanou listovou petržel a promícháme. 

Omáčka:

5. Do výpeku přidáme sušené brusinky, přebytečný tuk odstraníme a omáčku zredukujeme. 

6. V menší misce smícháme mouku s máslem. 

7. Do pánve přidáme bobkové listy, lžíci medu a připravené máslo s moukou a mícháme, až omáčka zhoustne. Nakonec pokapeme citronovou šťávou.

8. Pokrm podáváme ozdobený snítkou listové petržele.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.