Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Sušené švestky namočíme den dopředu do bílého vína. Kachnu též den dopředu důkladně nasolíme a necháme odležet v lednici.
Druhý den kachnu opláchneme, osušíme, opepříme, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 2 – 2,5 hodiny. Kachnu po celou dobu pečení poléváme výpekem a také vodou, je-li třeba, aby byla po upečení šťavnatá. V polovině pečení přidáme oloupaná jablka nakrájená na měsíčky a sušené švestky ve víně.
Oloupané brambory nakrájíme na měsíčky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 4 minuty. V pánvi s olivovým olejem orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli s natrhanými lístky rozmarýnu, přidáme předvařené a scezené brambory, osolíme, opepříme a restujeme dozlatova.
Na talíř naservírujeme opečené brambory, jablka a švestky, které se pekly s kachnou, posypeme nasekanou listovou petrželí a přidáme porci kachny.