Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod.

Pečená kachna s rajčaty a cuketou

Pečená kachna je oblíbeným nedělním obědem, ale zdaleka ji nemusíte připravovat jen se zelím a bramborovým knedlíkem! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video na pečenou kachnu vcelku s rajčaty, které ji dodají zajímavý italský nádech. Pečenou kachnu podává s lehkou přílohou v podobě restované cukety s česnekem a cherry rajčátky. Na závěr už stačí celý pokrm jen provonět několika lístky bazalky.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × celá kachna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 5 × stroužek česnek
  • 2 × cuketa
  • 1 × pálivá paprička
  • 300 g cherry rajčata
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • čerstvá bazalka

POSTUP

Kachnu důkladně osolíme a opepříme a necháme ideálně přes noc v lednici odpočívat.

Druhý den ji přendáme do zapékací mísy nebo na plech, podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 90 minut. Po hodině pečení polijeme rajčaty z konzervy, ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem a necháme dopéct přibližně 30 minut. 

Během pečení podle potřeby poléváme výpekem. 

Česnek nakrájíme na plátky, cuketu na menší kousky a pálivou papričku bez semínek nasekáme nadrobno.

V rozpálené pánvi s olejem orestujeme cuketu, osolíme, opepříme, přidáme česnek, pálivou papričku a restujeme. Přihodíme na čtvrtiny nakrájená cherry rajčata a nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulku. Mírně dochutíme a dále restujeme. Na závěr doplníme o natrhané lístky bazalky. 

Kachnu po dopečení rozkrájíme na porce a servírujeme se zeleninovou přílohou. Na závěr přelijeme výpekem a podáváme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.