Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Pečená kachna je oblíbeným nedělním obědem, ale zdaleka ji nemusíte připravovat jen se zelím a bramborovým knedlíkem! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video na pečenou kachnu vcelku s rajčaty, které ji dodají zajímavý italský nádech. Pečenou kachnu podává s lehkou přílohou v podobě restované cukety s česnekem a cherry rajčátky. Na závěr už stačí celý pokrm jen provonět několika lístky bazalky.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
7 207 kJ / 1 735 kcal
Bílkoviny
97,90 g
Tuky
142,60 g
Vláknina
2,80 g
Sůl
3,40 g
Sacharidy
10,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kachnu důkladně osolíme a opepříme a necháme ideálně přes noc v lednici odpočívat.
02.Druhý den ji přendáme do zapékací mísy nebo na plech, podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 90 minut. Po hodině pečení polijeme rajčaty z konzervy, ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem a necháme dopéct přibližně 30 minut.
03.Během pečení podle potřeby poléváme výpekem.
04.Česnek nakrájíme na plátky, cuketu na menší kousky a pálivou papričku bez semínek nasekáme nadrobno.
05.V rozpálené pánvi s olejem orestujeme cuketu, osolíme, opepříme, přidáme česnek, pálivou papričku a restujeme. Přihodíme na čtvrtiny nakrájená cherry rajčata a nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulku. Mírně dochutíme a dále restujeme. Na závěr doplníme o natrhané lístky bazalky.
06.Kachnu po dopečení rozkrájíme na porce a servírujeme se zeleninovou přílohou. Na závěr přelijeme výpekem a podáváme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT