Pečená kachna s rajčaty a cuketou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pečená kachna je oblíbeným nedělním obědem, ale zdaleka ji nemusíte připravovat jen se zelím a bramborovým knedlíkem! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video na pečenou kachnu vcelku s rajčaty, které ji dodají zajímavý italský nádech. Pečenou kachnu podává s lehkou přílohou v podobě restované cukety s česnekem a cherry rajčátky. Na závěr už stačí celý pokrm jen provonět několika lístky bazalky.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × celá kachna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 5 × stroužek česnek
  • 2 × cuketa
  • 1 × pálivá paprička
  • 300 g cherry rajčata
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

7 207 kJ / 1 735 kcal

Bílkoviny

97,90 g

Tuky

142,60 g

Vláknina

2,80 g

Sůl

3,40 g

Sacharidy

10,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Kachnu důkladně osolíme a opepříme a necháme ideálně přes noc v lednici odpočívat.

02.Druhý den ji přendáme do zapékací mísy nebo na plech, podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 90 minut. Po hodině pečení polijeme rajčaty z konzervy, ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem a necháme dopéct přibližně 30 minut. 

03.Během pečení podle potřeby poléváme výpekem. 

04.Česnek nakrájíme na plátky, cuketu na menší kousky a pálivou papričku bez semínek nasekáme nadrobno.

05.V rozpálené pánvi s olejem orestujeme cuketu, osolíme, opepříme, přidáme česnek, pálivou papričku a restujeme. Přihodíme na čtvrtiny nakrájená cherry rajčata a nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulku. Mírně dochutíme a dále restujeme. Na závěr doplníme o natrhané lístky bazalky. 

06.Kachnu po dopečení rozkrájíme na porce a servírujeme se zeleninovou přílohou. Na závěr přelijeme výpekem a podáváme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo