Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Těstoviny s kachním masem a hruškami

Nechte se inspirovat receptem Romana Pauluse a připravte si těstoviny s kachním masem a hruškami.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Pečená kachna

  • 1 kachna bez drobů Řezníkova čerstvá porce
  • sůl s jódem Castello
  • kmín celý Mikado
  • 1 cibule

Těstoviny s kachním masem

  • 400 g obraného masa z pečené nebo konfitované kachny
  • 1 cibule
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 3 polév. lž. loupaných krájených rajčat Freshona
  • 100 ml červeného vína Merlot (Vinařství Mutěnice)
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 hrušky
  • 100 ml kachního vývaru
  • 400 g tagliatelle Combino
  • listová petržel
  • hoblinky sýru Parmiggiano Reggiano Lovilio
  • 1 pomeranč (šťáva a kůra)
  • zapékací mísa

POSTUP

Pečená kachna

Kachnu dobře osolíme (sůl můžeme do masa i vmasírovat) a posypeme kmínem. Cibuli nakrájíme na čtvrtiny a kachnu naplníme. Podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny. Kachnu v průběhu pečení poléváme výpekem. Po 1,5 hodině sundáme alobal, dopečeme a poté maso obereme.

Tip: Kachnu můžete připravit také konfitováním. Jak správně konfitovat, se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.

Těstoviny s kachním masem

V rozehřáté pánvi s trochou kachního výpeku z pečení nebo konfitování opečeme najemno nakrájenou cibuli a na menší kostky nakrájený řapíkatý celer. Přidáme krájená rajčata, podlijeme červeným vínem a lehce provaříme. Přilijeme pomerančovou šťávu, osolíme, opepříme, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou hrušku, obrané kachní maso a nastrouhanou pomerančovou kůru. Podlijeme trochou kachního vývaru a krátce povaříme.

Do hotového základu vmícháme těstoviny uvařené al dente a přidáme nasekanou listovou petržel.

Servírování

Těstoviny podáváme ve větším talíři doprostřed stolu posypané hoblinkami sýru Parmiggiano Reggiano.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU