Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kachnu dobře osolíme (sůl můžeme do masa i vmasírovat) a posypeme kmínem. Cibuli nakrájíme na čtvrtiny a kachnu naplníme. Podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny. Kachnu v průběhu pečení poléváme výpekem. Po 1,5 hodině sundáme alobal, dopečeme a poté maso obereme.
Tip: Kachnu můžete připravit také konfitováním. Jak správně konfitovat, se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
V rozehřáté pánvi s trochou kachního výpeku z pečení nebo konfitování opečeme najemno nakrájenou cibuli a na menší kostky nakrájený řapíkatý celer. Přidáme krájená rajčata, podlijeme červeným vínem a lehce provaříme. Přilijeme pomerančovou šťávu, osolíme, opepříme, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou hrušku, obrané kachní maso a nastrouhanou pomerančovou kůru. Podlijeme trochou kachního vývaru a krátce povaříme.
Do hotového základu vmícháme těstoviny uvařené al dente a přidáme nasekanou listovou petržel.
Těstoviny podáváme ve větším talíři doprostřed stolu posypané hoblinkami sýru Parmiggiano Reggiano.