Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Mac and cheese

Mac and cheese je krémová sýrová dobrota, kterou si zamilují malí i velcí. Připravte si tuto americkou klasiku podle receptu Romana Pauluse.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g těstoviny cavatappi Combino
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 150 g máslo Pilos
  • 100 g hladká mouka Belbake
  • 1000 ml plnotučné mléko Pilos
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 500 g sýr cheddar Milbona
  • 1 × lžíce sladká mletá paprika Kania

POSTUP

1. Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě asi 8 minut.

2. V rozehřátém hrnci necháme rozpustit máslo, vsypeme mouku a připravíme klasickou světlou jíšku. Přilijeme mléko, rozmícháme, osolíme, opepříme a necháme krátce provařit.

Tip: Máte-li rádi pikantní jídla, můžete přidat trochu pálivé papriky.

3. Přidáme polovinu nastrouhaného sýra, necháme rozpustit, přidáme uvařené těstoviny a dobře promícháme. 

4. Polovinu těstovin s bešamelem přendáme do zapékací misky a posypeme trochou nastrouhaného sýra a sladkou paprikou. Přidáme zbylé těstoviny a posypeme paprikou a zbylým sýrem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 25–30 minut dozlatova.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1483 kcal, 59 g bílkovin, 118 g sacharidů, 86 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.