Mac and cheese je krémová sýrová dobrota, kterou si zamilují malí i velcí. Připravte si tuto americkou klasiku podle receptu Romana Pauluse.
Mac and cheese je krémová sýrová dobrota, kterou si zamilují malí i velcí. Připravte si tuto americkou klasiku podle receptu Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě asi 8 minut.
2. V rozehřátém hrnci necháme rozpustit máslo, vsypeme mouku a připravíme klasickou světlou jíšku. Přilijeme mléko, rozmícháme, osolíme, opepříme a necháme krátce provařit.
Tip: Máte-li rádi pikantní jídla, můžete přidat trochu pálivé papriky.
3. Přidáme polovinu nastrouhaného sýra, necháme rozpustit, přidáme uvařené těstoviny a dobře promícháme.
4. Polovinu těstovin s bešamelem přendáme do zapékací misky a posypeme trochou nastrouhaného sýra a sladkou paprikou. Přidáme zbylé těstoviny a posypeme paprikou a zbylým sýrem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 25–30 minut dozlatova.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1483 kcal, 59 g bílkovin, 118 g sacharidů, 86 g tuků.