Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z medu, pomerančové kůry a šťávy, chilli omáčky, strouhaného česneku, sójové omáčky, kari koření, strouhaného zázvoru a kečupu připravíme krémovou marinádu. Dle chuti okořeníme pálivou paprikou, pepřem a solí a necháme stranou odležet.
Kuřecí křidélka očistíme a připravíme paličky. Koncovou část křídla odřízneme (v tomto receptu ji nebudeme potřebovat, ale můžeme ji využít například na přípravu vývaru) a zbylou část rozřízneme v polovině kloubu. Vrchní masitější část křídla obkroužíme těsně pod kloubem a maso stáhneme do „paličky“ na druhé straně kosti. Z druhé části křídla odstraníme menší kost a stejným způsobem stáhneme maso pouze k jedné straně zbylé kosti. Masité části obalíme v marinádě, vyskládáme do zapékací mísy, přelijeme zbylou marinádou a necháme marinovat přes noc.
Druhý den pečeme křidélka v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut, hlavně ke konci pečení dáváme pozor a přeléváme výpekem, aby se nespálila.
Brambory se slupkou nakrájíme na měsíčky, vyskládáme do zapékací mísy, osolíme a zakápneme olivovým olejem. Pečeme ideálně rovnou s kuřecími křidélky v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut.
K jogurtu přidáme najemno sekanou petržel, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř a důkladně promícháme.
Podáváme v nahřáté servírovací míse, kam vložíme upečené brambory, kuřecí křidélka s výpekem, bylinkový jogurt servírujeme v samostatné mističce.