Křupavá kuřecí křídla se salátem z quinoy a zeleniny

play Přehrát video recept
Křupavá kuřecí křídla se salátem z quinoy a zeleniny
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Snadné a rychlé recepty jsou nejlepší, zejména, když jsou navíc i chutné. Jeden takový ukáže šéfkuchař Roman Paulus. Připravte si podle přehledného video návodu kuřecí křídla se salátem s paprikami, okurkou, rajčaty, cibulí a hlavně quinoou. Quinoa je označována jako superpotravina, protože neobsahuje žádný lepek, má minimum tuku a je naopak bohatá na bílkoviny. Kromě postupu na přípravu salátu se dozvíte i jak správně vykostit kuřecí křídla a jak je připravit tak, aby byla dokonale křupavá.

Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg kuřecí křídla XXL Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × lžíce koření Pečené kuře Kania
  • 4 × lžíce hladká mouka Belbake
  • řepkový olej Vita D'or
  • 200 g vařená bio quina Bonitas
  • 100 g paprika mix
  • 100 g okurka
  • 100 g cherry rajčata
  • 0,5 × cibule
  • 0,5 × citron (šťáva)
  • 2 × lžíce bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × hrst sekaná listová petržel
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 940 kJ / 703 kcal

Bílkoviny

60,90 g

Tuky

39,70 g

Vláknina

3,70 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

25,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Křidélka:

01.Kuřecí křidélka očistíme a připravíme paličky. Koncovou část křídla odřízneme a zbylou část rozřízneme v polovině kloubu.

Odřezky použijte na vývar. Jak ho připravit se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.

02.Vrchní masitější část křídla obkroužíme těsně pod kloubem a maso stáhneme do „paličky“ na druhé straně kosti. Z druhé části křídla odstraníme menší kost a stejným způsobem stáhneme maso pouze k jedné straně zbylé kosti.

03.Připravená křidélka okořeníme kořením na pečené kuře, přidáme mouku a promícháme. Smažíme v rozehřátém oleji do křupava. Po usmažení osušíme na ubrousku.

Salát:

04.Quinou uvaříme podle návodu, papriku a okurku nakrájíme na kostičky a rajčata na čtvrtiny.

05.200 g vařené quinoy, papriku, okurku, rajčata, cibuli smícháme dohromady. Ochutíme citronovou šťávou, olivovým olejem, nasekanou listovou petrželí, osolíme a opepříme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo