Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Snadné a rychlé recepty jsou nejlepší, zejména, když jsou navíc i chutné. Jeden takový ukáže šéfkuchař Roman Paulus. Připravte si podle přehledného video návodu kuřecí křídla se salátem s paprikami, okurkou, rajčaty, cibulí a hlavně quinoou. Quinoa je označována jako superpotravina, protože neobsahuje žádný lepek, má minimum tuku a je naopak bohatá na bílkoviny. Kromě postupu na přípravu salátu se dozvíte i jak správně vykostit kuřecí křídla a jak je připravit tak, aby byla dokonale křupavá.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 940 kJ / 703 kcal
Bílkoviny
60,90 g
Tuky
39,70 g
Vláknina
3,70 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
25,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřecí křidélka očistíme a připravíme paličky. Koncovou část křídla odřízneme a zbylou část rozřízneme v polovině kloubu.
Odřezky použijte na vývar. Jak ho připravit se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.
02.Vrchní masitější část křídla obkroužíme těsně pod kloubem a maso stáhneme do „paličky“ na druhé straně kosti. Z druhé části křídla odstraníme menší kost a stejným způsobem stáhneme maso pouze k jedné straně zbylé kosti.
03.Připravená křidélka okořeníme kořením na pečené kuře, přidáme mouku a promícháme. Smažíme v rozehřátém oleji do křupava. Po usmažení osušíme na ubrousku.
04.Quinou uvaříme podle návodu, papriku a okurku nakrájíme na kostičky a rajčata na čtvrtiny.
05.200 g vařené quinoy, papriku, okurku, rajčata, cibuli smícháme dohromady. Ochutíme citronovou šťávou, olivovým olejem, nasekanou listovou petrželí, osolíme a opepříme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT