Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Křupavá kuřecí křídla se salátem z quinoy a zeleniny

Snadné a rychlé recepty jsou nejlepší, zejména, když jsou navíc i chutné. Jeden takový ukáže šéfkuchař Roman Paulus. Připravte si podle přehledného video návodu kuřecí křídla se salátem s paprikami, okurkou, rajčaty, cibulí a hlavně quinoou. Quinoa je označována jako superpotravina, protože neobsahuje žádný lepek, má minimum tuku a je naopak bohatá na bílkoviny. Kromě postupu na přípravu salátu se dozvíte i jak správně vykostit kuřecí křídla a jak je připravit tak, aby byla dokonale křupavá.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Křidélka

  • 1 kg kuřecích křídel XXL Řezníkova čerstvá porce
  • 2 polév. lž. koření Pečené kuře Kania
  • 4 polév. lž. hladké mouky Belbake
  • řepkový olej Vita D'or
  • 200 g vařené bio quinoy Bonitas
  • 100 g papriky mix
  • 100 g okurky
  • 100 g cherry rajčat
  • 0,5× cibule
  • 0,5× citronu (šťáva)
  • 2 polév. lž. bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 1 hrst sekané listové petržele
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • papírová utěrka

POSTUP

Křidélka:

Kuřecí křidélka očistíme a připravíme paličky. Koncovou část křídla odřízneme a zbylou část rozřízneme v polovině kloubu.

Tip: Odřezky použijte na vývar. Jak ho připravit se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.

Vrchní masitější část křídla obkroužíme těsně pod kloubem a maso stáhneme do „paličky“ na druhé straně kosti. Z druhé části křídla odstraníme menší kost a stejným způsobem stáhneme maso pouze k jedné straně zbylé kosti.

Připravená křidélka okořeníme kořením na pečené kuře, přidáme mouku a promícháme. Smažíme v rozehřátém oleji do křupava. Po usmažení osušíme na ubrousku.

Salát:

Quinou uvaříme podle návodu, papriku a okurku nakrájíme na kostičky a rajčata na čtvrtiny.

200 g vařené quinoy, papriku, okurku, rajčata, cibuli smícháme dohromady. Ochutíme citronovou šťávou, olivovým olejem, nasekanou listovou petrželí, osolíme a opepříme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU