Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kuřecí křidélka očistíme a připravíme paličky. Koncovou část křídla odřízneme a zbylou část rozřízneme v polovině kloubu.
Tip: Odřezky použijte na vývar. Jak ho připravit se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu.
Vrchní masitější část křídla obkroužíme těsně pod kloubem a maso stáhneme do „paličky“ na druhé straně kosti. Z druhé části křídla odstraníme menší kost a stejným způsobem stáhneme maso pouze k jedné straně zbylé kosti.
Připravená křidélka okořeníme kořením na pečené kuře, přidáme mouku a promícháme. Smažíme v rozehřátém oleji do křupava. Po usmažení osušíme na ubrousku.
Quinou uvaříme podle návodu, papriku a okurku nakrájíme na kostičky a rajčata na čtvrtiny.
200 g vařené quinoy, papriku, okurku, rajčata, cibuli smícháme dohromady. Ochutíme citronovou šťávou, olivovým olejem, nasekanou listovou petrželí, osolíme a opepříme.