Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Cizrnové placičky s quinoou, bylinkami a zeleninou

I zdravá jídla mohou chutnat naprosto skvěle. Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na cizrnové placičky inspirované tradičním falafelem. Naučíte se, jak si připravit základ na pečené cizrnové karbanátky i jak připravit svěží dresink z podmáslí nebo bílého jogurtu a máty. Luštěninové placičky můžete nakonec podávat s jakýmkoliv salátem, případně klidně i s bramborovou kaší.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Cizrnové placky

  • 600 g vařené cizrny Freshona
  • 2 bio citrony (kůra)
  • 8 stroužků česneku
  • 2 polév. lž. sekané pálivé papriky Kania
  • 2 hrsti čerstvé listové petržele
  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • 1 žloutek
  • 2 červené cibule
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Dresink

  • 250 ml kysaného podmáslí Pilos
  • ½ citronu (šťáva)
  • 1 polév. lž. sekané čerstvé máty
  • 2 polév. lž. bio extra panenského olivového oleje Primadonna

Miska

  • 400 g vařené bio quinoy       
  • 4 salátová srdíčka
  • 200 g červeného zelí
  • 4 hrsti polního salátu
  • 150 g mrkve   
  • 1 okurka
  • 8 rajčat
  • 1 hrst bazalky
  • elektrický sekáček
  • pečicí plech
  • pečicí papír

POSTUP

Scezenou a opláchnutou cizrnu, citronovou kůru, nasekaný česnek, pálivou papričku cibuli, petržel a bazalku dáme do mixéru a dobře rozmixujeme. Připravenou hmotu smícháme se žloutkem, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Uděláme nejprve kuličky a potom placičky, které rozmístíme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 25 minut.

Podmáslí, citronovou šťávu, nasekanou mátu, sůl, pepř a olivový olej smícháme a dresink přelijeme do servírovací misky.

Quinou uvaříme podle návodu a necháme lehce vychladnout.

Tip: Můžeme použít bílou nebo barevnou quinou podle chuti.

Na talíř nandáme vařenou quinou, salátové srdíčko nakrájené na čtvrtiny, nakrouhané červené zelí, polníček, nudličky mrkve, špalíčky okurky a pokrájená rajčata. Doplníme čerstvou bazalkou a upečenými cizrnovými plackami (ještě teplými). Podáváme s dresinkem z podmáslí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU