Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Scezenou a opláchnutou cizrnu, citronovou kůru, nasekaný česnek, pálivou papričku cibuli, petržel a bazalku dáme do mixéru a dobře rozmixujeme. Připravenou hmotu smícháme se žloutkem, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Uděláme nejprve kuličky a potom placičky, které rozmístíme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 25 minut.
Podmáslí, citronovou šťávu, nasekanou mátu, sůl, pepř a olivový olej smícháme a dresink přelijeme do servírovací misky.
Quinou uvaříme podle návodu a necháme lehce vychladnout.
Tip: Můžeme použít bílou nebo barevnou quinou podle chuti.
Na talíř nandáme vařenou quinou, salátové srdíčko nakrájené na čtvrtiny, nakrouhané červené zelí, polníček, nudličky mrkve, špalíčky okurky a pokrájená rajčata. Doplníme čerstvou bazalkou a upečenými cizrnovými plackami (ještě teplými). Podáváme s dresinkem z podmáslí.
Cizrna je po hrachu a fazolích třetí nejrozšířenější luštěnina na světě, oblíbená hlavně v Indii a ve Středozemí. Zjistěte o ní víc!