Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Smažená kuřecí křidélka v těstíčku

Kuřecí křidélka patří k oblíbené dobrotě, kterou si často dopřáváme pečenou.Když už se odhodláte pustit do smažení, pochutnáte si možná ještě o krapet víc! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, ve kterém ukazuje, jak křidélka naporcovat a také jak namíchat marinádu z pikantní omáčky piri piri. Zatímco se budou křidélka marinovat v lednici, připravíte i těstíčko a směs na obalování, do které přijde spousta koření, včetně tymiánu, oregana nebo sladké i pálivé papriky. Po smažení stačí už jen nachystat jako přílohu salát coleslaw a můžete si dát do nosu! 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Křidélka:

  • 1 kg kuřecí křídla XXL Řezníkova čerstvá porce
  • 4 × lžíce pálivé omáčky (např. piri piri)
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • na smažení rostlinný olej Vita D‘or

Těstíčko:

  • 150 g hladká mouka Belbake
  • 2 × vejce „M“
  • 150 ml perlivá voda Saguaro

Kořeněná obalovací směs:

  • 300 g hladká mouka Belbake
  • 2 × lžíce sušené oregano
  • 1 × lžíce sušený tymián Kania
  • 2 × lžíce mletý černý pepř 4 barev Kania
  • 1 × lžíce granulovaný česnek Kania
  • 1 × lžíce sladká mletá paprika Kania
  • 1 × lžíce pálivá mletá paprika Kania
  • 1 × lžíce sůl Kania

Podávání:

POSTUP

Křidélka:

Z křídel odřízneme špičku bez masa a poté rozřízneme v kloubu na 2 části.

Tip: Odříznuté části křídla bez masa se hodí do vývaru. Jak na něj zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Ke kuřecím křídlům přidáme pikantní omáčku piri piri, opepříme, osolíme, dobře promícháme a necháme v lednici asi půl hodiny marinovat. 

Z mouky, soli, pepře, vajec a perlivé vody vymícháme hladké těstíčko. 

Tip: Perlivá voda se přidává do těstíčka proto, aby pěkně naběhlo. Pokud perlivou vodu nemáte, použijte neperlivou a přidejte i lžičku kypřicího prášku.

Smícháním mouky, oregana, tymiánu, černého pepře, sušeného česneku a sladké a pálivé papriky připravíme obalovací směs. 

Namarinovaná kuřecí křidélka obalíme nejdříve v těstíčku, poté v suché obalovací směsi a smažíme v hlubší pánvi s rozehřátým olejem dozlatova. Usmažená kuřecí křidélka necháme okapat na papírové utěrce.

Tip: Paličky se smaží déle než druhá část křídla, proto je ideální smažit je odděleně.

Kuřecí křidélka podáváme se sladkou chilli omáčkou a salátem coleslaw a ozdobíme listy řapíkatého celeru.

Tip: Jak připravit domácí salát coleslaw zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1308 kcal, 66 g bílkovin, 91 g sacharidů, 75 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.