Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Salát Coleslaw

Zeleninový salát je skvělou přílohou k obědu, která zpestří jeho chuť a přidá barvu na talíři. Připravuje se ze syrové nebo tepelně zpracované zeleniny a ve spojení s oblíbeným kořením a dresinkem ho můžete servírovat kdykoli a k čemukoli. Některé saláty jsou však známé po celém světě a mají svou tradici. Patří k nim např. Coleslaw, jenž je díky své univerzálnosti považován za nejpopulárnější salát na světě. Můžete ho podávat k masu (zvláště k hamburgeru), rybám, grilovaným pokrmům nebo jen tak k svačině s čerstvým pečivem. A z čeho se připravuje? Na tuto otázku Vám odpoví Roman Paulus v následujícím díle Kulinářské akademie Lidlu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Salát Coleslaw

  • 1 hlávky bílého zelí
  • 1 velká mrkev
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • špetka cukru
  • 1 polév. lž. bílého vinného octa
  • 1 citron (šťáva)
  • 200 majonézy
  • pepř
  • sůl

POSTUP

Zelí nakrouháme, osolíme a propracujeme rukama. Přidáme nastrouhanou mrkev a řapíkatý celer, který jsme oloupali, zbavili vláken a nakrájeli na tenká kolečka. Ochutíme trochou cukru, opepříme, přidáme majonézu, zakápneme bílým vinným octem a citronovou šťávou a zamícháme. Salát necháme odstát a před podáváním ještě dochutíme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU