Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omyté neoloupané brambory nakrájíme na měsíčky. Přendáme do pekáče, pokapeme olivovým olejem, osolíme a přidáme lístky čerstvého rozmarýnu. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 20 minut.
Máslo smícháme s dijonskou hořčicí, nasekanou petrželkou a citronovou šťávou, opepříme a osolíme.
Zelí a mrkev nastrouháme do mísy. Přidáme na nudličky nakrájený, oloupaný a vláken zbavený řapíkatý celer. Zeleninu osolíme, opepříme, ochutíme cukrem, pokapeme bílým vinným octem, citronovou šťávou a důkladně zamícháme s majonézou. (Trochu majonézy si odložíme na potření housek.) Salát necháme odstát a před podáváním ještě dochutíme.
Hovězí maso osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Vytvarujeme hamburgery. Správný tvar hamburgerů získáme nejlépe za pomocí většího kuchyňského vykrajovátka a těžítka (maso můžeme ve vykrajovátku přitlačit i lžící, nebo ho jednoduše zpracujeme rukama). Rozehřátou grilovací pánev pokapeme trochou olivového oleje a hamburgery ugrilujeme z obou stran. Maso by mělo být propečené, ale mělo by zůstat šťavnaté. Před dopečením dáme na každý hamburger trochu bylinkového másla. Když se rozpustí, poklademe na hamburgery plátky sýra.
Bulky rozkrojíme na poloviny a opečeme na stejné pánvi spolu s hamburgery dozlatova. Housky potřeme majonézou. Spodní polovinu obložíme listem ledového salátu a kolečkem rajčete. Poté nahoru poklademe ugrilované hamburgery s bylinkovým máslem a se sýrem, poté kolečka okurky a posypeme na nudličky nakrájenou cibulí. Nakonec přiklopíme vrchní polovinou opečené housky.
Na talíř naservírujeme hamburger a rozmarýnové brambory. Salát Coleslaw servírujeme do misky.