Kuchyně
Americká
Počet porcí
7 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Na vlastnoručně připraveném hamburgeru si pochutnáte úplně nejvíce, to je jasné. Základem dobrého hamburgeru není jen kvalitní mleté hovězí maso, ale rovněž bulka, čerstvě upečená a nadýchaná. Právě recept na domácí hamburgerové housky najdete v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu. Pokud je stejně jako Roman Paulus posypete sezamem, získáte pečivo, které klidně budete moci nazývat klasikou americké kuchyně. Ve videu se dále dozvíte, jak připravit kvásek, co udělat, aby těsto správně vykynulo a jak housky upéct, aby byly křupavé. Nemusíte vždy připravit jen velkou bulku, a tedy velký „hambáč“, třeba na party se skvěle hodí miniburgery.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 580 kJ / 378 kcal
Bílkoviny
9,80 g
Tuky
9,70 g
Vláknina
2,10 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
61,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Droždí smícháme s trochou cukru a vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Z mouky, soli, zbytku cukru, másla, 1 vejce, zbytku mléka a kvásku vypracujeme, ideálně v kuchyňském robotu, hladké těsto, které přikryjeme utěrkou nebo fólií a necháme na teplém místě kynout, až zdvojnásobí svůj objem.
02.Vykynuté těsto přendáme na pomoučněnou pracovní plochu, propracujeme rukama a rozdělíme kousky o váze 120 g, ze kterých vytvarujeme hladké bochánky, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, překryjeme utěrkou a opět necháme kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Nakynuté bochánky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 13 minut dozlatova. Po vyndání z trouby necháme vychladnout (15-20 minut), až poté rozkrajujeme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT