Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vepřovou krkovici dáme do pekáče, ve kterém ji budeme později péct. Přidáme třtinový cukr, mletou papriku, hořčici, sůl, pepř, olivový olej a 1 prolisovaný stroužek česneku. Marinádou potřeme maso ze všech stran a necháme v lednici marinovat 24 hodin.
Maso podlijeme vodou a pečeme v troubě předehřáté na 130 °C 3,5–4 hodiny, dokud nezměkne.
Mezitím připravíme barbecue omáčku. Do rozehřátého hrnce nalijeme rostlinný olej, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a necháme dobře vyškvařit. Cibuli, mrkev, celer, řapíkatý celer nakrájíme nahrubo, pálivou papričku na kolečka a 4 stroužky česneku na plátky a přidáme ke slanině. Takto založený základ necháme restovat do změknutí. Přidáme protlak, kečup, med, grilovací koření a trochu tymiánu. Omáčku podlijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a necháme chvíli provařit. Nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem nahrubo.
Upečené maso přendáme do misky, aby trochu vychladlo. Vidličkou nebo rukama natrháme na kousky a smícháme s barbecue omáčkou. Hamburgerové housky podélně rozřízneme a v pánvi s trochou oleje opečeme dokřupava.
Na spodní část housky dáme několik listů špenátu, kysané zelí, maso smíchané s barbecue omáčkou, plátky okurky a přiklopíme vrchní částí.