Roman Paulus
Doba přípravy4 hod.

Trhané vepřové maso v hamburgerové housce

Připravte si vlastní hamburger s neopakovatelnou barbecue omáčkou podle Romana Pauluse. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg vepřové krkovice bez kosti v celku Čerstvá porce
  • 1 × lžíce přírodního třtinového cukru
  • 1 × lžíce sladké mleté papriky Mikado
  • 2 × lžíce francouzské hrubozrnné hořčice Duc de Couer
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 5 × stroužků česneku
  • 250 ml studené vody
  • 100 ml rostlinného oleje Promienna
  • 50 g anglické slaniny Pikok
  • 1 × červená cibule
  • 50 g mrkve
  • 50 g celeru
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 1 × pálivá paprička
  • 2 × lžíce rajského protlaku bez konzervantů Mikado
  • 100 g jemného kečupu ve skle Mikado
  • 20 g medu z lučních květů Marlene
  • 1 × lžíce grilovacího koření Mikado
  • čerstvý tymián
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 8 × hamburgerových housek McEnnedy
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 200 g kysaného zelí Chira
  • 4 × kořeněné okurky klasik Freshona
  • hrnec s pokličkou
  • tyčový mixér

POSTUP

Vepřovou krkovici dáme do pekáče, ve kterém ji budeme později péct. Přidáme třtinový cukr, mletou papriku, hořčici, sůl, pepř, olivový olej a 1 prolisovaný stroužek česneku. Marinádou potřeme maso ze všech stran a necháme v lednici marinovat 24 hodin.

Maso podlijeme vodou a pečeme v troubě předehřáté na 130 °C 3,5–4 hodiny, dokud nezměkne.

Mezitím připravíme barbecue omáčku. Do rozehřátého hrnce nalijeme rostlinný olej, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a necháme dobře vyškvařit. Cibuli, mrkev, celer, řapíkatý celer nakrájíme nahrubo, pálivou papričku na kolečka a 4 stroužky česneku na plátky a přidáme ke slanině. Takto založený základ necháme restovat do změknutí. Přidáme protlak, kečup, med, grilovací koření a trochu tymiánu. Omáčku podlijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a necháme chvíli provařit. Nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem nahrubo.

Upečené maso přendáme do misky, aby trochu vychladlo. Vidličkou nebo rukama natrháme na kousky a smícháme s barbecue omáčkou. Hamburgerové housky podélně rozřízneme a v pánvi s trochou oleje opečeme dokřupava.

Na spodní část housky dáme několik listů špenátu, kysané zelí, maso smíchané s barbecue omáčkou, plátky okurky a přiklopíme vrchní částí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.