Roman Paulus
Doba přípravy3 hod.

Tortilla plněná trhanou krkovicí

Mexická kuchyně je známá především pro svůj pestrý street food, který kombinuje řadu chutí – od osvěžující zeleniny až po šťavnaté maso. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na pšeničnou tortillu plněnou trhaným vepřovým masem a jeho návod začíná marinováním masa. Místo krkovice, kterou zvolil Roman Paulus, můžete použít i plec, ale třeba i kuřecí stehna – záleží jenom na vás. Marinádu připravíte ze sladké a pálivé papriky, oleje, sušeného česneku a třtinového cukru, který masu dodá zajímavý šmrnc. Pečené maso už stačí jen natrhat pomocí vidličky a naplnit do pšeničných tortill společně se zeleninou, sýrem a chilli majonézou. Podávejte jen tak anebo třeba společně s batátovými hranolky podle receptu Kulinářské akademie Lidlu.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Trhané maso:

  • 1 kg vepřová krkovice Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × stroužek česnek
  • 1 × lžíce přírodní třtinový cukr Belbake
  • 1 × lžíce sladká mletá paprika Kania
  • 1 × lžíce pálivá mletá paprika Kania
  • 50 ml extra panenský olivový olej Primadonna
  • 250 ml voda

Tortilla s trhaným masem:

  • 8 × tortilla wrap Snack Day
  • 4 × lžíce premium majonéza Kania
  • 2 × lžíce mleté chilli papričky Italiamo
  • 100 g ledový salát
  • 200 g rajčata
  • 175 g kyselé okurky Cornichons Freshona
  • 100 g sýr čedar Valley Spire
  • batátové hranolky z horkovzdušné fritézy
  • 16 × cherry rajčata
  • 32 × černé olivy Baressa
  • zapékací mísa s poklicí nebo alobal
  • mísa
  • pánev
  • struhadlo
  • lis na česnek
  • špejle

POSTUP

Trhané maso:

Krkovici nakrájíme na větší kusy, vložíme do pekáče, osolíme a opepříme. Ochutíme drceným česnekem, třtinovým cukrem, mletou paprikou (sladkou i pálivou), promícháme a zakápneme olivovým olejem. Necháme přes noc, případně až 24 hodin, v lednici marinovat.

Druhý den k masu přilijeme vodu, zakryjeme poklicí či alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C 2–3 hodiny doměkka. 

Upečené maso i se šťávou vidličkami natrháme do jedné kompaktní směsi.

Tortilla s trhaným masem:

Majonézu smícháme s chilli pastou a připravíme tak rychlou chilli majonézu.

Tortilly opečeme v pánvi nasucho a postupně plníme trhaným masem, okurkami, na proužky nakrájeným salátem, plátky rajčat, strouhaným čedarem a chilli majonézou, kterou ale můžeme podávat i zvlášť.

Do každé poloviny zarolované tortilly zapíchneme špejli se špízkem s olivou, půlkou cherry rajčete a druhou olivou.

Podáváme rozpůlenou plněnou tortillu ideálně s hranolky ze sladkých brambor z horkovzdušné fritézy.

Tip: Jak připravit batátové hranolky v horkovzdušné fritéze během několika minut zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Na jednu porci se hodí 150 g syrových batátů.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez hranolek): 663 kcal, 36 g bílkovin, 40 g sacharidů, 39 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.