Roman Paulus
Doba přípravy25 min.

Salátový wrap s uzeným lososem a rukolou

Když přijde na salát, krájíte, nebo trháte? Ať už tak, nebo tak, čerstvostrážci se starají o to, aby všechny saláty, které v Lidlu nabízíme, lahodily nejenom oku, ale i chuťovým pohárkům. Šéfkuchař Roman Paulus vás navíc přesvědčí, že salát jednoduše využijete i ve formě celých listů – třeba namísto tortilly v originálním bezlepkovém wrapu s koprem, vaječnou omeletou a uzeným lososem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × vejce „M“
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × ledový salát
  • 200 g čerstvý sýr Palouček Pilos
  • 2 × lžíce zakysaná smetana Pilos
  • 200 g uzený losos Nautica
  • 1 × červená cibule
  • 2 × rajče
  • 2 × hrst rukola
  • 1 × snítka čerstvý kopr

POSTUP

Vejce rozšleháme a v pánvi s rozpáleným olivovým olejem připravíme omeletu. Hotovou osolíme a opepříme.

Tip: Pro 4 porce připravujeme 4 wrapy a tedy i 4 omelety.

Na pečicí papír rozprostřeme listy ledového salátu (mohou být trochu potrhané, narovnané a překrývající se), na které namažeme čerstvý sýr smíchaný se zakysanou smetanou, položíme plátek uzeného lososa, tenká kolečka červené cibule, rajčete, rukolu a snítky kopru.

Dokončíme připravenou omeletou, zatočíme do wrapu, který zajistíme pečicím papírem a zakroutíme konce, aby rolka držela tvar.

Hotový wrap přeřízneme v půlce a podáváme. 

Tip: Wrap je perfektní jako oběd do krabičky do práce nebo na výlet.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 389 kcal, 22 g bílkovin, 9 g sacharidů, 30 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU