Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Čerstvostrážci si dávají pozor i na to, aby všechny citrusy, které v Lidlu nabízíme, byly v té nejlepší kvalitě. Bez obav z nich pak můžete, stejně jako šéfkuchař Roman Paulus, připravit šlehaný kozí sýr se zakysanou smetanou a restovanými segmenty citrusových plodů – pomeranče, grapefruitu a pomela. Hodí se jako lehký oběd, rychlá svačinka nebo originální pohoštění na vašem večírku.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 874 kJ / 688 kcal
Bílkoviny
25,80 g
Tuky
41,70 g
Vláknina
10,60 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
56,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Palouček, zakysanou smetanu a čerstvý kozí sýr vyšleháme do hladké konzistence a přidáme najemno nakrájenou pažitku. Opatrně osolíme a opepříme. Rozetřeme na talíř, tak abychom z pomazánky vytvořili „misku“.
02.Z jednoho pomeranče nastrouháme kůru. Všechny citrusy oloupeme a připravíme z nich segmenty.
Jak připravit citrusové segmenty se dozvíte ve videu Kulinářské akademie zde.
03.V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme lžičkou nasekaného tymiánu, citrusové segmenty a med. Necháme krátce prohřát a přidáme pomerančovou kůru.
04.Teplé citrusy nandáme do sýrové misky, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme se zrníčkovými krekry připravenými podle triku z Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT