Šlehaný kozí sýr s Paloučkem a citrusovými plody

play Přehrát video recept
Šlehaný kozí sýr s Paloučkem a citrusovými plody
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Čerstvostrážci si dávají pozor i na to, aby všechny citrusy, které v Lidlu nabízíme, byly v té nejlepší kvalitě. Bez obav z nich pak můžete, stejně jako šéfkuchař Roman Paulus, připravit šlehaný kozí sýr se zakysanou smetanou a restovanými segmenty citrusových plodů – pomeranče, grapefruitu a pomela. Hodí se jako lehký oběd, rychlá svačinka nebo originální pohoštění na vašem večírku.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g čerstvý kozí sýr Pilos
  • 200 g čerstvý sýr Palouček Pilos
  • 2 × lžíce zakysaná smetana Pilos
  • 2 × lžíce sekaná pažitka
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 4 × pomeranč
  • 1 × grapefruit
  • 1 × pomelo
  • 1 × snítka čerstvý tymián
  • 1 × lžíce med
  • 1 × dávka zdravé semínkové krekry

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 874 kJ / 688 kcal

Bílkoviny

25,80 g

Tuky

41,70 g

Vláknina

10,60 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

56,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Palouček, zakysanou smetanu a čerstvý kozí sýr vyšleháme do hladké konzistence a přidáme najemno nakrájenou pažitku. Opatrně osolíme a opepříme. Rozetřeme na talíř, tak abychom z pomazánky vytvořili „misku“.

02.Z jednoho pomeranče nastrouháme kůru. Všechny citrusy oloupeme a připravíme z nich segmenty.

Jak připravit citrusové segmenty se dozvíte ve videu Kulinářské akademie zde.

03.V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme lžičkou nasekaného tymiánu, citrusové segmenty a med. Necháme krátce prohřát a přidáme pomerančovou kůru.

04.Teplé citrusy nandáme do sýrové misky, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme se zrníčkovými krekry připravenými podle triku z Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo