Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Šlehaný kozí sýr s Paloučkem a citrusovými plody

Čerstvostrážci si dávají pozor i na to, aby všechny citrusy, které v Lidlu nabízíme, byly v té nejlepší kvalitě. Bez obav z nich pak můžete, stejně jako šéfkuchař Roman Paulus, připravit šlehaný kozí sýr se zakysanou smetanou a restovanými segmenty citrusových plodů – pomeranče, grapefruitu a pomela. Hodí se jako lehký oběd, rychlá svačinka nebo originální pohoštění na vašem večírku.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g čerstvý kozí sýr Pilos
  • 200 g čerstvý sýr Palouček Pilos
  • 2 × lžíce zakysaná smetana Pilos
  • 2 × lžíce sekaná pažitka
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 4 × pomeranč
  • 1 × grapefruit
  • 1 × pomelo
  • 1 × snítka čerstvý tymián
  • 1 × lžíce med
  • 1 × dávka zdravé semínkové krekry

POSTUP

Palouček, zakysanou smetanu a čerstvý kozí sýr vyšleháme do hladké konzistence přidáme najemno nakrájenou pažitku. Opatrně osolíme a opepříme. Rozetřeme na talíř, tak abychom z pomazánky vytvořili „misku“.

Z jednoho pomeranče nastrouháme kůru. Všechny citrusy oloupeme a připravíme z nich segmenty.

Tip: Jak připravit citrusové segmenty se dozvíte ve videu Kulinářské akademie zde.

V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme lžičkou nasekaného tymiánu, citrusové segmenty a med. Necháme krátce prohřát a přidáme pomerančovou kůru.

Teplé citrusy nandáme do sýrové misky, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme se zrníčkovými krekry připravenými podle triku z Kulinářské akademie Lidlu zde.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1027 kcal, 34 g bílkovin, 81 g sacharidů, 62 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU