Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Pohoštění nebo zdravá svačinka. Semínkové krekry podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse vám poslouží klidně jako obojí. Zrníčkové krekry připravíte snadno ze semínek lnu, konopí, dýně, sezamu nebo slunečnice a trochy žitného kvásku. Ve video návodu pak zjistíte, jak správně připravit těsto i jaký trik používá Roman Paulus, aby se mu při rozvalování nelepilo na váleček. Kdo chce, může přidat trochu chilli, nebo třeba parmezán či bylinky podle chuti.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
7 367 kJ / 1 761 kcal
Bílkoviny
56,00 g
Tuky
109,40 g
Vláknina
43,80 g
Sůl
7,00 g
Sacharidy
160,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V míse smícháme kvásek, olej, vločky, semínka (ta větší trochu nadrtíme), sůl a podle chuti sušené chilli papričky a pepř. Zpracujeme v hutné lepivé těsto, které vyválíme mezi dvěma listy pečicího papíru do tenka (na šíři zrníček). Před pečením nakrájíme mokrým nožem nebo rádlem. Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C asi 20 minut.
02.Krekry ze semínek jíme jen tak ke svačině, zobeme k oblíbenému filmu a nebo z nich na party připravíme chutné jednohubky. Na každý kousek stačí nandat lžičku čerstvého kozího sýra s nasekanými listy bazalky, solí a pepřem a vršek ozdobit půlkou sušeného cherry rajčátka.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT