Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Bylinkové máslo

Domácí bylinkové máslo můžete připravit různými způsoby. K bramborám se nejvíce hodí máslo s česnekem a rozmarýnem, k masu zase lehce pikantní s tymiánem. A jak je připravit? To Vám prozradí Roman Paulus, který připravil základní bylinkové máslo a ochutil ho tabascem, hořčicí a bylinky. Můžete jej využít k téměř každému jídlu, stačí přidat oříšek másla třeba do teplé zeleniny, které ji zároveň díky přidaným ingrediencím ochutí.


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Bylinkové máslo

  • máslo
  • tabasco
  • worcestrová omáčka
  • sůl
  • pepř
  • dijonská hořčice
  • česnek
  • pažitka
  • listová petržel
  • citronová šťáva

POSTUP

Ke změklému, trochu vyšlehanému máslu přidáme tabasco, worcestrovou omáčku, osolíme, opepříme, přidáme dijonskou hořčici a promícháme. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, nasekanou pažitku, listovou petržel a pár kapek citronové šťávy a opět důkladně promícháme. Naneseme na potravinářskou fólii, zarolujeme do válečku a fólii propíchneme, abychom odstranili přebytečný vzduch. Máslo ještě zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v lednici.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU