Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Pikantní grilovaná kuřecí křidélka na medu

Těžko byste hledali někoho, kdo by si na grilovačce nechtěl pochutnat na křupavých kuřecích křidélkách. Právě proto připravil šéfkuchař Roman Paulus tento recept na grilovaná kuřecí křídla. Mimo jiné v něm zjistíte i to, proč byste měli do suché marinády přidat i jedlou sodu. Zatímco budete křidélka na nepřímém žáru grilovat, stihnete si pohodlně připravit omáčku z medu a limetkové šťávy, ve které maso na úplný závěr obalíte. Podávejte ideálně s tzatziki, česnekovou bagetou a vychlazeným pivem!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kořenicí směs:

  • 2 × lžíce sušený česnek Kania
  • 2 × lžíce pálivá mletá paprika Kania
  • 2 × lžíce mletý černý pepř Kania
  • 2 × lžíce jedlá soda Belbake
  • 2 × lžíce sůl Kania

Grilovaná křidélka:

  • 1600 g kuřecí křídla Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 2 × lžíce worcestrová omáčka
  • 2 × lžíce med
  • 2 × lžíce limetková šťáva

Příloha:

  • 2 × bageta s česnekovým máslem (případně bezlepkové pečivo)
  • tzatziki

POSTUP

Sušený česnek, papriku, pepř, jedlou sodu a sůl promícháme a ve směsi obalíme kuřecí křídla.

Tip: Pro lepší výsledek nechte marinovat do druhého dne v lednici. Ale můžete grilovat i bez delšího marinování.

Ochucená křídla pomalu grilujeme v chladnější zóně. Přiklopíme víko grilu a pravidelně po 5 minutách kontrolujeme a otáčíme.

K hotovému kuřecímu masu do grilu přidáme litinovou pánev, ve které rozpustíme máslo a krátce ho provaříme s worcestrovou omáčkou, medem a limetkovou šťávou. V připravené omáčce obalíme upečená křidélka a necháme je pod poklicí ještě několik minut zkaramelizovat.

Podáváme s opečenou česnekovou bagetou a tzatziki. 1 porce vychází asi na 6 kusů grilovaných křídel a půl česnekové bagety. 

Tip: Jak připravit domácí tzatziki zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. K tomuto receptu doporučujeme zvolit tzatziki z nízkotučného řeckého jogurtu.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce včetně příloh): 1207 kcal, 87 g bílkovin, 51 g sacharidů, 72 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.