Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V míse smícháme třtinový cukr, sušený česnek, pálivou papriku, pepř, uzenou papriku, skořici a sůl. Dobře promícháme a směsí ochutíme kuřecí stehna, rozdělená na spodní a horní část. Necháme odležet minimálně 4 hodiny.
Marinované maso grilujeme asi 30 minut v chladnější zóně grilu, aby se nám nespálil cukr v marinádě.
Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.
Ke konci na gril přidáme pánev, ve které rozpálíme olej a restujeme najemno nakrájený zázvor a chilli papričku. Do pánve přisypeme směs obilovin a luštěnin rovnou z pytlíku, podlijeme trochou vody, opepříme, osolíme, dáme do chladnější části a necháme asi 10 minut proudit.
Tip: Abychom dosáhli kouřové chuti, přidáme do žhavých uhlíku předem namočené odštěpky z tvrdého dřeva.
Z grilu vyndáme pánev, ve které budeme rovnou servírovat. Do pánve zamícháme na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku a nahrubo pokrájený koriandr. Přidáme zkaramelizovaná kuřecí stehna a mango salát, který připravíme z kostek čerstvého manga, limetkové šťávy a nudliček červené cibule. Nakonec přidáme i lehký salát z polníčku, na nudličky nakrájené mrkve a bílé ředkve a listové petržele.