Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Grilovaná kuřecí stehna s čočkou, salátem a mangem

Kuřecí maso na grilu je klasika, ale takhle jste ho možná ještě neměli! Šéfkuchař Roman Paulus vás naučí připravit nasládlou marinádu, ve které najdete kromě jiného i skořici a třtinový cukr. Díky ní získají kuřecí kousky na grilu krásnou karamelovou kůrčičku, kterou nejlépe doplní exotický salátek z manga, limetkové šťávy a červené cibule. Jako přílohu si pak můžete připravit kroupy a čočku (nebo celozrnnou rýži) s chilli a zázvorem.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 polév. lž. třtinového cukru Belbake
  • 1 polév. lž. granulovaného česneku Kania
  • 1 polév. lž. pálivé mleté papriky Kania
  • 1 polév. lž. mletého pepře Kania
  • 1 polév. lž. uzené mleté papriky
  • 1 káv. lžič. mleté skořice Kania
  • 1 polév. lž. soli Kania
  • 4 kuřecí stehna Řezníkova čerstvá porce
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 polév. lž. sekaného zázvoru
  • 1 polév. lž. sekané pálivé papričky
  • 500 g směsi ječných krup a čočky Golden Sun
  • keramický mlýnek s černým pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 lahůdková cibulka
  • hrst koriandru
  • 2 manga          
  • 2 limetky (šťáva)
  • 1 malá červená cibule
  • 2 hrsti polníčku
  • 1 mrkev
  • ½ hrsti nakrájené bílé ředkve
  • ½ hrsti nasekané listové petržele
  • gril
  • pánev na gril
  • uhlí
  • odštěpky z tvrdého dřeva

POSTUP

V míse smícháme třtinový cukr, sušený česnek, pálivou papriku, pepř, uzenou papriku, skořici a sůl. Dobře promícháme a směsí ochutíme kuřecí stehna, rozdělená na spodní a horní část. Necháme odležet minimálně 4 hodiny.

Marinované maso grilujeme asi 30 minut v chladnější zóně grilu, aby se nám nespálil cukr v marinádě.

Tip: Gril během grilování zavírejte, aby nezačalo uhlí hořet.

Ke konci na gril přidáme pánev, ve které rozpálíme olej a restujeme najemno nakrájený zázvor a chilli papričku. Do pánve přisypeme směs obilovin a luštěnin rovnou z pytlíku, podlijeme trochou vody, opepříme, osolíme, dáme do chladnější části a necháme asi 10 minut proudit.

Tip: Abychom dosáhli kouřové chuti, přidáme do žhavých uhlíku předem namočené odštěpky z tvrdého dřeva.

Z grilu vyndáme pánev, ve které budeme rovnou servírovat. Do pánve zamícháme na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku a nahrubo pokrájený koriandr. Přidáme zkaramelizovaná kuřecí stehna a mango salát, který připravíme z kostek čerstvého manga, limetkové šťávy a nudliček červené cibule. Nakonec přidáme i lehký salát z polníčku, na nudličky nakrájené mrkve a bílé ředkve a listové petržele.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU