Jak rozpálit gril krok za krokem

Jak rozpálit gril krok za krokem

Gril očistěte...
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
  • Gril očistěte.
  • Postavte ho na místě, které je chráněné proti větru a v pozici, aby dým z grilu nešel směrem k jiným osobám.
  • Brikety nebo dřevěné uhlí rozložte do tvaru kužele, na začátku nepoužijte více než 10-12 kusů.
  • Použijte podpalovač, nejlépe přírodní, a rozpalte gril. Podpalovač obložte uhlím nebo briketami, tak abyste vhodným způsobem zajistili přístup vzduchu.
  • Gril nepřikrývejte – počkejte, až se uhlí nebo brikety rozhoří, propálí, pokryjí popelem a uvnitř budou žhnout.
  • Ke žhnoucímu uhlí nebo briketám postupně přidávejte další a počkejte, až se opět propálí a pokryjí popelem.
  • Žhnoucí kužel uhlí roztáhněte po grilu, abyste získali plochou vrstvu. Umístěte rošt na gril.
  • Rošt potřete olejem.
  • Na rozehřátý rošt položte produkty, které chcete ugrilovat.
  • Abyste udrželi správnou teplotu, přidávejte brikety nebo uhlíky každých 30 minut.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU