Barevný zeleninový špíz s meruňkami
Doba přípravy45 min.

Barevný zeleninový špíz s meruňkami

.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 12 × menších brambor
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 2 × červené cibule
  • 1 × zelená paprika
  • 4 × zralé meruňky
  • 125 g cherry rajčat
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • 1 × stroužek česneku
  • 6 × lžíce olivového oleje Primadonna
  • černý pepř v mlýnku Kania

POSTUP

Postup

POTŘEBUJEME

  • hliníkový tácek na grilování
  • dřevěné špejle
  • mašlovačka

Neoloupané brambory důkladně omyjeme a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 – 20 minut doměkka. Scedíme a necháme trochu vychladnout. Poté nakrájíme na menší kousky a spolu s cibulemi nakrájenými na měsíčky, kousky papriky, meruňkami nakrájenými na poloviny a cherry rajčaty napichujeme střídavě na špejli.

V misce smícháme nadrobno nakrájenou bazalku, česnek a olivový olej, osolíme a opepříme. Špízy potřeme vzniklou marinádou a grilujeme na rozpáleném grilu na tácku asi 10 minut. Podle potřeby špízy otáčíme a potíráme zbylou marinádou.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.