Barevný zeleninový špíz s meruňkami

Barevný zeleninový špíz s meruňkami
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

.

Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 12 × menších brambor
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 2 × červené cibule
  • 1 × zelená paprika
  • 4 × zralé meruňky
  • 125 g cherry rajčat
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • 1 × stroužek česneku
  • 6 × lžíce olivového oleje Primadonna
  • černý pepř v mlýnku Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 763 kJ / 422 kcal

Bílkoviny

6,60 g

Tuky

21,60 g

Vláknina

8,00 g

Sůl

0,02 g

Sacharidy

53,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Postup

POTŘEBUJEME

  • hliníkový tácek na grilování
  • dřevěné špejle
  • mašlovačka

01.Neoloupané brambory důkladně omyjeme a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 – 20 minut doměkka. Scedíme a necháme trochu vychladnout. Poté nakrájíme na menší kousky a spolu s cibulemi nakrájenými na měsíčky, kousky papriky, meruňkami nakrájenými na poloviny a cherry rajčaty napichujeme střídavě na špejli.

02.V misce smícháme nadrobno nakrájenou bazalku, česnek a olivový olej, osolíme a opepříme. Špízy potřeme vzniklou marinádou a grilujeme na rozpáleném grilu na tácku asi 10 minut. Podle potřeby špízy otáčíme a potíráme zbylou marinádou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo