Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Grilovaný pstruh s jogurtovým salátem

Máte chuť na výjimečný oběd? Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na grilovaného pstruha s jogurtovým salátem. 
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Grilovaný pstruh

  • 4 × filety pstruha duhového
  • čerstvý rozmarýn
  • 1 × citron
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Jogurtový salát

  • 2 × salátové okurky
  • 4 × řapíky celeru
  • 2 × svazky ředkviček
  • 2 × červené cibule
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 400 g smetanového jogurtu Pilos (10 %)
  • čerstvá máta
  • 2 × citrony (šťáva)

POSTUP

Grilovaný pstruh:

Pstruhy umyjeme a osušíme. Do každého vložíme větvičku rozmarýnu a měsíček citronu. Ryby z obou stran důkladně pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Grilujeme na rozehřátém grilu z obou stran. Během grilování můžeme podle potřeby zakápnout olivovým olejem.

Jogurtový salát:

Očistěnou okurku podélně rozkrojíme na půl a pomocí lžičky odstraníme semínka. Potom v misce promícháme okurku, očistěný celer a ředkvičky nakrájené na plátky a cibuli nadrobno. Ochutíme solí a pepřem, přidáme vychlazený jogurt, nadrobno nasekané lístky máty a šťávu z 1 citronu.

Servírování:

Grilovaného pstruha zakápneme citronovou šťávou a podáváme s jogurtovým salátem. Jídlo dozdobíme lístky čerstvé máty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU