Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Pstruhy umyjeme a osušíme. Do každého vložíme větvičku rozmarýnu a měsíček citronu. Ryby z obou stran důkladně pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Grilujeme na rozehřátém grilu z obou stran. Během grilování můžeme podle potřeby zakápnout olivovým olejem.
Očistěnou okurku podélně rozkrojíme na půl a pomocí lžičky odstraníme semínka. Potom v misce promícháme okurku, očistěný celer a ředkvičky nakrájené na plátky a cibuli nadrobno. Ochutíme solí a pepřem, přidáme vychlazený jogurt, nadrobno nasekané lístky máty a šťávu z 1 citronu.
Grilovaného pstruha zakápneme citronovou šťávou a podáváme s jogurtovým salátem. Jídlo dozdobíme lístky čerstvé máty.