Grilovaný rib eye steak s červenými paprikami

play Přehrát video recept
Grilovaný rib eye steak s červenými paprikami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 11×
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

25 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pořádný kus hovězího masa podávaný s červenými paprikami. Připravte si rib eye steak podle kuchynelidlu.cz.

Tagy

Grilování

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × Rib Eye steaky Deluxe
  • 1 × hrst vlašských ořechů
  • 100 g gorgonzoly Lovilio
  • 60 g změklého másla
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 2 × červené papriky
  • 5 × stroužků česneku
  • 1 × hrst černých oliv Baresa
  • 2 × lžíce třtinového cukru
  • 50 ml červeného vinného octa Acentino
  • lístky čerstvé máty

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 607 kJ / 1 101 kcal

Bílkoviny

67,40 g

Tuky

88,10 g

Vláknina

2,20 g

Sůl

4,30 g

Sacharidy

14,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Gorgonzolové máslo

01.Vlašské ořechy opražíme nasucho v pánvi a nasekáme nadrobno. Gorgonzolu, změklé máslo a nasekané vlašské ořechy smícháme v misce.

Steaky

02.Maso ochutíme z obou stran mletým černým pepřem. Pokapeme trochou olivového oleje a zprudka opečeme na rozpálené grilovací pánvi do zlatohněda (asi 5 minut z každé strany). Stáhneme z ohně a na každý kus masa dáme lžíci gorgonzolového másla, které se na teplých steacích rozpustí. Podle chuti můžeme maso na závěr osolit.

Restované papriky s olivami

03.Papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky, česnek nasekáme nadrobno a černé olivy nakrájíme na čtvrtky. Na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje orestujeme papriku, osolíme a opepříme. Když paprika trochu změkne, přidáme nasekaný česnek, nakrájené olivy a dále restujeme. Když česnek získá nazlátlou barvu, přidáme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Podlijeme trochou červeného vinného octa, promícháme a ještě 2-3 minuty vaříme, aby se ocet trochu odpařil.

Servírování

04.Na talíř naservírujeme orestovanou papriku a přidáme steak s gorgonzolovým máslem. Jídlo můžeme dozdobit lístky čerstvé máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo