Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
25 min.
Obtížnost
Pokročilý
Pořádný kus hovězího masa podávaný s červenými paprikami. Připravte si rib eye steak podle kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 607 kJ / 1 101 kcal
Bílkoviny
67,40 g
Tuky
88,10 g
Vláknina
2,20 g
Sůl
4,30 g
Sacharidy
14,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vlašské ořechy opražíme nasucho v pánvi a nasekáme nadrobno. Gorgonzolu, změklé máslo a nasekané vlašské ořechy smícháme v misce.
02.Maso ochutíme z obou stran mletým černým pepřem. Pokapeme trochou olivového oleje a zprudka opečeme na rozpálené grilovací pánvi do zlatohněda (asi 5 minut z každé strany). Stáhneme z ohně a na každý kus masa dáme lžíci gorgonzolového másla, které se na teplých steacích rozpustí. Podle chuti můžeme maso na závěr osolit.
03.Papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky, česnek nasekáme nadrobno a černé olivy nakrájíme na čtvrtky. Na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje orestujeme papriku, osolíme a opepříme. Když paprika trochu změkne, přidáme nasekaný česnek, nakrájené olivy a dále restujeme. Když česnek získá nazlátlou barvu, přidáme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Podlijeme trochou červeného vinného octa, promícháme a ještě 2-3 minuty vaříme, aby se ocet trochu odpařil.
04.Na talíř naservírujeme orestovanou papriku a přidáme steak s gorgonzolovým máslem. Jídlo můžeme dozdobit lístky čerstvé máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT