Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vlašské ořechy opražíme nasucho v pánvi a nasekáme nadrobno. Gorgonzolu, změklé máslo a nasekané vlašské ořechy smícháme v misce.
Maso ochutíme z obou stran mletým černým pepřem. Pokapeme trochou olivového oleje a zprudka opečeme na rozpálené grilovací pánvi do zlatohněda (asi 5 minut z každé strany). Stáhneme z ohně a na každý kus masa dáme lžíci gorgonzolového másla, které se na teplých steacích rozpustí. Podle chuti můžeme maso na závěr osolit.
Papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky, česnek nasekáme nadrobno a černé olivy nakrájíme na čtvrtky. Na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje orestujeme papriku, osolíme a opepříme. Když paprika trochu změkne, přidáme nasekaný česnek, nakrájené olivy a dále restujeme. Když česnek získá nazlátlou barvu, přidáme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Podlijeme trochou červeného vinného octa, promícháme a ještě 2-3 minuty vaříme, aby se ocet trochu odpařil.
Na talíř naservírujeme orestovanou papriku a přidáme steak s gorgonzolovým máslem. Jídlo můžeme dozdobit lístky čerstvé máty.