Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omyté lilky překrojíme podélně na poloviny a spolu s omytými paprikami poklademe na pečicí plech. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme lístky ze 3 větviček rozmarýnu. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 30-35 minut. Po vyjmutí z trouby přendáme papriky do misky, kterou přikryjeme potravinovou fólií a necháme zapařit. Na rozpálené pánvi orestujeme na plátky nakrájený stroužek česneku. Mezitím pomocí lžíce vydlabeme dužinu z vychladlých lilků, nakrájíme nahrubo a přidáme na pánev. Papriku oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostky. Přidáme na pánev k lilku a promícháme. Zeleninu dusíme, až se odpaří přebytečná tekutina. Dozdobíme nasekanou petrželkou a osolíme podle chuti.
Omytého mořského vlka očistíme nožem od šupin a připravíme filety.
Tip: Podívejte se na triky na kuchynelidlu.cz, kde Vám Roman Paulus ukáže, jak filetovat pstruha.
Kůži na filetech nařízneme, aby se lépe vypekla. Filety osolíme a opepříme z obou stran. Pečeme na rozpálené pánvi na trošce oleje nejprve na straně s kůží. Filety lehce přitlačíme, aby se pánve dotýkaly rovnoměrně celým povrchem. Přidáme asi 2 větvičky rozmarýnu a 2 rozmáčknuté stroužky česneku. Když je maso téměř propečené, filety otočíme. Poté odstavíme z ohně a necháme dojít.
Omytou rukolu vložíme do misky, přidáme lžíci olivového oleje, lžíci balzamica, osolíme, opepříme a promícháme.
Na talíř servírujeme lilkový kaviár, nahoru položíme filety mořského vlka a ochucenou rukolu a pokapeme olivovým olejem.