Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omytého lososa s kůží a šupinami osolíme a opepříme. V malé misce smícháme lžíci hrubozrnné a lžíci dijonské hořčice s polovinou najemno nasekaného kopru. Vzniklou marinádou potřeme lososa a necháme 2 hodiny odležet v lednici.
Odštěpky tvrdého dřeva namočíme do vody, necháme odležet alespoň 1 hodinu, vyjmeme a poklademe na rozžhavené uhlíky v grilu, abychom získaly kouř na uzení lososa.
Na chladnější část roštu dáme kus alobalu, který pokapeme rostlinným olejem a položíme na něj marinovaného lososa. Gril přiklopíme pokličkou a lososa necháme udit 10-15 minut, podle teploty grilu.
Bagety s bylinkovým máslem zabalíme do alobalu a grilujeme spolu s lososem 8 až 10 minut dokřupava.
V malé misce smícháme lžíci hrubozrnné a lžíci dijonské hořčice s medem. Ochutíme pár kapkami citrónové šťávy, solí a pepřem. Nakonec přidáme zbylý najemno nasekaný kopr a postupně vmícháme 2 lžíce rostlinného oleje.
Listový salát omyjeme, osušíme a ochutíme balsamicem, olivovým olejem, solí a pepřem.
Lososa podáváme bez kůže s hořčicovo-medovou omáčkou a rozpečenou bagetou s bylinkovým máslem.