Marinované zeleninové špízy z grilu
Doba přípravy1 hod. 15 min.

Marinované zeleninové špízy z grilu

Kdo řekl, že grilovat se dá pouze maso? Vyzkoušejte zeleninové špízy! Určitě budou fantastické.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Marináda

  • 2 červené papriky
  • 2 zelené papriky
  • 1 středně velká cuketa
  • 3 cibule
  • 1 lilek
  • špejle na špíz

POSTUP

Špejle namočíme do vody alespoň na 60 minut.

Papriku omyjeme a vyřízneme jádřinec, následně pokrájíme na kousky (cca 3 x 3 cm). Takto nakrájíme i zbylou očištěnou zeleninu.

Marinádu připravíme smícháním olivového oleje, octa a citronové šťávy. Do vzniklé směsi přidáme nadrobno nakrájený česnek, bylinky a koření podle chuti. Nakrájenou zeleninu vložíme do marinády a jemně, ale důkladně promícháme a vložíme do ledničky asi na 1 hodinu.

Na špejle střídavě napichujeme kousky zeleniny. Špízy grilujeme 5-7 minut z každé strany.

Servírování

Podáváme s dipem na jogurtové bázi.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU