Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Špejle namočíme do vody alespoň na 60 minut.
Papriku omyjeme a vyřízneme jádřinec, následně pokrájíme na kousky (cca 3 x 3 cm). Takto nakrájíme i zbylou očištěnou zeleninu.
Marinádu připravíme smícháním olivového oleje, octa a citronové šťávy. Do vzniklé směsi přidáme nadrobno nakrájený česnek, bylinky a koření podle chuti. Nakrájenou zeleninu vložíme do marinády a jemně, ale důkladně promícháme a vložíme do ledničky asi na 1 hodinu.
Na špejle střídavě napichujeme kousky zeleniny. Špízy grilujeme 5-7 minut z každé strany.
Podáváme s dipem na jogurtové bázi.