Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Grilovaný pražman zlatý se salátem z grilovaného lilku

Připravte si grilovaného pražmana zlatého se salátem z grilovaného lilku podle receptu Romana Pauluse, který najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × pražmany zlaté
  • 2 × velké lilky (cca 1 kg)
  • 5 × stroužků česneku
  • 4 × lahůdkové cibulky
  • 8 × lístků čerstvé bazalky
  • 100 g cherry rajčat
  • 1,5 × citronu
  • olivový olej Promienna
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 30 g čerstvého tymiánu
  • 200 g brambor
  • alobal
  • kuchyňské nůžky

POSTUP

Salát z grilovaného lilku

Celé omyté lilky položíme na rozpálený gril a grilujeme 20 až 25 minut. Několikrát otočíme. Poté necháme lehce zchladnout, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Stroužek česneku, lahůdkovou cibulku a lístky čerstvé bazalky nasekáme najemno, cherry rajčata na menší kousky. Všechny přísady důkladně promícháme v misce. Ještě teplé dochutíme šťávou z poloviny citronu, pokapeme olivovým olejem, opepříme a osolíme. Salát opět důkladně promícháme.

Grilovaný pražman

Vykuchané ryby bez žáber zbavíme ploutví, omyjeme a osušíme. Šupiny neodstraňujeme, jinak by se ryba přilepila k alobalu. Každou rybu naplníme 2 přepůlenými plátky citronu, větvičkami čerstvého tymiánu a rozmáčknutým stroužkem česneku.

Připravíme 4 kusy alobalu, které pokapeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí a pepřem. Na ně položíme připravené ryby, které také pokapeme olivovým olejem a okořeníme. Ryby důkladně zabalíme do alobalu.

Balíčky položíme na gril a necháme grilovat podle rozpálení grilu 20 až 30 minut mimo žhavou zónu. Gril by měl být během pečení přiklopený.

Grilované plátky brambor

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě do poloměkka. Scezené a vychladlé brambory nakrájíme na silnější plátky. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Grilujeme pár minut, než se brambory zbarví dozlatova.

Servírování

Ryby vybalíme z alobalu a přendáme na talíř. Opatrně stáhneme vrchní kůži (kůži nařízneme u ocasu a stáhneme směrem k hlavě), osolíme a opepříme. Přidáme plátky brambor, hotový pokrm pokapeme olivovým olejem a ozdobíme čerstvou bazalkou. Lilkový salát podáváme zvlášť v menší misce.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.