Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Celé omyté lilky položíme na rozpálený gril a grilujeme 20 až 25 minut. Několikrát otočíme. Poté necháme lehce zchladnout, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Stroužek česneku, lahůdkovou cibulku a lístky čerstvé bazalky nasekáme najemno, cherry rajčata na menší kousky. Všechny přísady důkladně promícháme v misce. Ještě teplé dochutíme šťávou z poloviny citronu, pokapeme olivovým olejem, opepříme a osolíme. Salát opět důkladně promícháme.
Vykuchané ryby bez žáber zbavíme ploutví, omyjeme a osušíme. Šupiny neodstraňujeme, jinak by se ryba přilepila k alobalu. Každou rybu naplníme 2 přepůlenými plátky citronu, větvičkami čerstvého tymiánu a rozmáčknutým stroužkem česneku.
Připravíme 4 kusy alobalu, které pokapeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí a pepřem. Na ně položíme připravené ryby, které také pokapeme olivovým olejem a okořeníme. Ryby důkladně zabalíme do alobalu.
Balíčky položíme na gril a necháme grilovat podle rozpálení grilu 20 až 30 minut mimo žhavou zónu. Gril by měl být během pečení přiklopený.
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě do poloměkka. Scezené a vychladlé brambory nakrájíme na silnější plátky. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Grilujeme pár minut, než se brambory zbarví dozlatova.
Ryby vybalíme z alobalu a přendáme na talíř. Opatrně stáhneme vrchní kůži (kůži nařízneme u ocasu a stáhneme směrem k hlavě), osolíme a opepříme. Přidáme plátky brambor, hotový pokrm pokapeme olivovým olejem a ozdobíme čerstvou bazalkou. Lilkový salát podáváme zvlášť v menší misce.