Čerstvé ryby v Lidlu

Čerstvé ryby v Lidlu

Konzumace ryb je jedním z nejdiskutovanějších témat co se zdravé výživy týká. Doporučuje se, aby se ryby objevily v našem jídelníčku 2x až 3x týdně. Mnoho lidí však jí ryby sotva jednou za týden a mají pro to různé výmluvy – neví, kde ryby seženou, jsou drahé, neumí je uvařit.

Rádi vám poradíme. Jelikož jsme jednička v čerstvosti, seženete čerstvé ryby v prodejnách Lidl každý den. Můžete si vybrat z nabídky mořských i sladkovodních ryb za příznivé ceny. Jaké ryby dnes nabízíme, se dozvíte zde. A na konec příprava, s tou vám pomůže Kuchyně Lidlu, kde najdete skvělé recepty i rady na zpracování masa.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

No a jaké druhy ryb u nás seženete?

Sladkovodní ryby

Kapr je králem českých ryb, především díky svému stálému místu na vánoční tabuli. Stejně, nebo možná populárnější je v asijské kuchyni. Má hodně kostí a je poměrně chuťově výrazný, což některým lidem vadí, takže ho o Vánocích nahrazují vepřovým nebo kuřecím řízkem či jinými druhy ryb. Na druhou stranu je kapří maso lehce stravitelné, a proto ho doporučujeme všem dietářům. Kapr se hodí na všelijakou úpravu, záleží jen na vás, jestli připravíte pečeného, smaženého nebo v papilotě.

Pstruh má velmi jemné maso a také vyšší obsah omega-3 mastných kyselin, které působí pozitivně na srdce a cévy. Připravujete-li pstruha, není potřeba výrazného koření, sáhněte spíše po čerstvých bylinkách – tymiánu nebo petrželce. Pstruha můžete připravovat jak v celku, tak filátka, která se díky své jemnosti hodí i pro přípravu v páře.

Candát je skvělou volbou pro ty, kterým vadí všudypřítomné kosti v jiných rybách. Candát má kostí opravdu pomálu, navíc je velmi chutný. Nebojíme se říct, že je to nejchutnější sladkovodní ryba, souhlasíte s námi? Candát má vysoký obsah bílkovin, málo tuků a velmi příznivé složení mastných kyselin, proto se hodí i do jídelníčku osob s různými šetřícími dietami. Podobně jako při přípravě pstruha, ani candát nepotřebuje žádné výraznější koření, stačí jedna bylinka, stroužek česneku na provonění a trochu másla. Ať už ho připravujete v pánvi nebo na grilu, nikdy ho nezbavujte kůže. Právě kůže dokáže hodně zamezit případnému vysušení při přípravě. Více o přípravě se dozvíte zde.

Mořské ryby

Losos je u nás aktuálně asi nejoblíbenější ryba. Má pevné maso a málo kostí. I při přípravě lososa si vystačíte s bylinkami a citronem, můžete se však pustit i do odvážnějších kombinací, nechte se inspirovat asijskými recepty s lososem, kde najdete i pekelně ostré ingredience. Při přípravě dbejte na to, abyste lososa úplně nepropekli a zůstal šťavnatý.

Mořského vlka můžete najít také pod názvem mořčák chutný. Má bílé, velmi jemné a aromatické maso, obsahuje jen malé množství kostí. Perfektně se také hodí na přípravu v solné krustě, v mase tak zůstane všechna šťáva. Jako příloha se hodí lehký salát nebo bramborové pyré. Vyberte si z našich receptů zde.

Pražma se skvěle hodí na gril, až budete pořádat letní grilovačku, sáhněte právě po pražmě. Má šťavnaté a chutné bílé maso s nízkým obsahem tuků a stačí podávat ji jen s jednoduchým salátem.

Sumeček africký má tučnější maso než předcházející druhy, díky tomu je ale lahodné a šťavnaté. Maso sumečka snese delší úpravu, proto ho můžete dusit, usmažit v těstíčku nebo zapéct s rajčatovo-bylinkovou krustou. Také sumeček obsahuje minimum kostí.

Tuňák, hlavně steak z tuňáka je opravdová delikatesa. Maso má méně výraznou rybí chuť, takže pokud vám při konzumace vadí zápach rybiny, vyzkoušejte tuňáka. Obsahuje hodně bílkovin a jako všechny ryby zdravé omega-3 a omega-6 mastné kyseliny.

Ryby obsahují například selen, který působí proti nádorovému bujení, nebo vitamin D, který zajišťuje pevnost kostí, a spoustu dalších zdraví prospěšných látek, proto udělejte něco pro své zdraví a zítra si dejte k obědu rybu.

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU