Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Rajčata krátce spaříme, oloupeme, zbavíme peciček a nakrájíme na menší kostky. Smícháme se sýrem grana padano, strouhankou, nadrobno nakrájeným česnekem a nakrájenou bazalkou, přilijeme trochu olivového oleje, osolíme a opepříme.
Filety sumečka osolíme a opepříme z obou stran, položíme na plech potřený olivovým olejem a na filety navršíme připravenou krustu. Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 10-12 minut podle výšky filetů.
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky, uvaříme v osolené vodě doměkka a propasírujeme. V hrnci přivedeme k varu smetanu a mléko, přidáme ještě teplé propasírované brambory, přilijeme trochu olivového oleje, osolíme a zamícháme.
V rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje necháme zpěnit nadrobno nakrájený česnek, po chvíli přidáme rozmrazený listový špenát, osolíme, opepříme a necháme prohřát.
Zapečeného sumečka podáváme s řídší krémovou bramborovou kaší a listovým špenátem. Ozdobíme lístkem bazalky a zakápneme olivovým olejem.