Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omytá a osušená salátová srdíčka rozdělíme na poloviny nebo čtvrtiny (podle velikosti). Osolíme, opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem a 1 lžící másla. Po chvíli přidáme rozmáčklý stroužek česneku, na kolečka nakrájenou pálivou papričku a celá datlová rajčata. Osolíme, opepříme a opékáme na mírném ohni dozlatova. Přidáme citronovou šťávu a stáhneme z ohně.
Omyté a osušené pstruhy po obou stranách osolíme a opepříme. Dovnitř vložíme 1 hrst čerstvých bylinek a grilujeme v rozpálené grilovací pánvi z obou strany dozlatova. V průběhu grilování přiléváme podle potřeby olivový olej. Před dokončením položíme na každého pstruha kousek másla a pokapeme citronovou šťávou. Stáhneme z ohně a necháme v pánvi dojít.
V misce smícháme hořčici, med a olivový olej, ochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme nahrubo nasekanou čerstvou mátu.
Na talíř naservírujeme pstruha a přelijeme výpekem. Vedle naservírujeme zeleninovou přílohu a celé jídlo pokapeme hořčicovo-mátovým dresinkem. Můžeme dozdobit lístky máty.