Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Jablko nakrájíme na stejně velké kostky jako mrkev, pokapeme citronovou šťávou a přendáme do větší mísy. Postupně přidáváme uvařené a oloupané brambory i vejce, které nakrájíme na menší kostky, rozmrazený hrášek, mrkev a řapíkatý celer, osolíme a opepříme. Přidáme majonézu, zakysanou smetanu a citronovou šťávu. Salát důkladně promícháme a necháme chvíli odpočinout.
Omyté a osušené podkovičky z obou stran osolíme a opepříme. Strouhanku smícháme s nadrobno nasekanou pažitkou a nastrouhaným sýrem grana padano.
Kapra obalíme v trojobale – nejdříve v mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v hlubší rozpálené pánvi s olejem dozlatova. Usmažené kousky přendáme na papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk.
Smaženého kapra podáváme s bramborovým salátem. Jídlo můžeme posypat nasekanou lahůdkovou cibulkou nebo pažitkou.