Smažený kapr s bramborovým salátem

play Přehrát video recept
Smažený kapr s bramborovým salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si tradičního vánočního kapra s bramborovým salátem podle Marcela Ihnačáka.

Tagy

Vánoce

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bramborový salát

  • 150 g mrkve
  • 4 × stonky řapíkatého celeru
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 1 × zelené jablko
  • 1 × citron
  • 600 g menších brambor uvařených v slupce
  • 4 × vejce “M“ uvařená natvrdo
  • 100 g mraženého hrášku Chira
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 250 ml majonézy Mikado
  • 250 ml zakysané smetany Pilos (18 % tuku)

Kapr

  • 4 × podkovičky kapra
  • strouhanka Castello (dle potřeby)
  • 1 × hrst čerstvé pažitky
  • 50 g sýra grana padano Lovilio
  • hladká mouka Castello (na obalení)
  • 2 × vejce “M“
  • rostlinný olej Promienna
  • 2 × lahůdkové cibulky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 738 kJ / 1 371 kcal

Bílkoviny

60,40 g

Tuky

89,60 g

Vláknina

9,50 g

Sůl

2,90 g

Sacharidy

78,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Bramborový salát

01.Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Jablko nakrájíme na stejně velké kostky jako mrkev, pokapeme citronovou šťávou a přendáme do větší mísy. Postupně přidáváme uvařené a oloupané brambory i vejce, které nakrájíme na menší kostky, rozmrazený hrášek, mrkev a řapíkatý celer, osolíme a opepříme. Přidáme majonézu, zakysanou smetanu a citronovou šťávu. Salát důkladně promícháme a necháme chvíli odpočinout.

Smažený kapr

02.Omyté a osušené podkovičky z obou stran osolíme a opepříme. Strouhanku smícháme s nadrobno nasekanou pažitkou a nastrouhaným sýrem grana padano.

03.Kapra obalíme v trojobale – nejdříve v mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v hlubší rozpálené pánvi s olejem dozlatova. Usmažené kousky přendáme na papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk.

Servírování

04.Smaženého kapra podáváme s bramborovým salátem. Jídlo můžeme posypat nasekanou lahůdkovou cibulkou nebo pažitkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo