Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 20 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si tradičního vánočního kapra s bramborovým salátem podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 738 kJ / 1 371 kcal
Bílkoviny
60,40 g
Tuky
89,60 g
Vláknina
9,50 g
Sůl
2,90 g
Sacharidy
78,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty. Scedíme a propláchneme studenou vodou. Jablko nakrájíme na stejně velké kostky jako mrkev, pokapeme citronovou šťávou a přendáme do větší mísy. Postupně přidáváme uvařené a oloupané brambory i vejce, které nakrájíme na menší kostky, rozmrazený hrášek, mrkev a řapíkatý celer, osolíme a opepříme. Přidáme majonézu, zakysanou smetanu a citronovou šťávu. Salát důkladně promícháme a necháme chvíli odpočinout.
02.Omyté a osušené podkovičky z obou stran osolíme a opepříme. Strouhanku smícháme s nadrobno nasekanou pažitkou a nastrouhaným sýrem grana padano.
03.Kapra obalíme v trojobale – nejdříve v mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v hlubší rozpálené pánvi s olejem dozlatova. Usmažené kousky přendáme na papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk.
04.Smaženého kapra podáváme s bramborovým salátem. Jídlo můžeme posypat nasekanou lahůdkovou cibulkou nebo pažitkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT