Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Pečený pstruh s mandlemi a restovanou brokolicí

Inspirujte se receptem Romana Pauluse z kuchynelidlu.cz a připravte si pečeného pstruha s mandlemi a restovanou brokolicí.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Bramborová kaše

  • 100 ml čerstvého mléka Pilos (obsah tuku 3,5 %)
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 400 g brambor
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 2 polév. lž. extra panenského olivového oleje Primadonna

Restovaná brokolice

  • 1 brokolice
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 4 stroužky česneku
  • 1 pálivá paprička

Pstruh

  • 4 pstruzi duhoví Čerstvá ryba
  • hladká mouka Castello na pomoučení ryby
  • 100 g másla Pilos
  • 100 g celých kalifornských mandlí Belbake
  • 1 citron (šťáva)
  • čerstvá listová petržel
  • lis na brambory

POSTUP

Bramborová kaše

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, uvaříme v osolené vodě doměkka a propasírujeme. V hrnci přivedeme k varu mléko a smetanu, přidáme ještě teplé propasírované brambory, zamícháme, osolíme a přilijeme olivový olej.

Restovaná brokolice

Brokolici nakrájenou na malé růžičky opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem. Osolíme, opepříme a přidáme česnek nakrájený na plátky a pálivou papričku na kolečka. Podlijeme trochou vody a necháme v pánvi dojít.

Pstruh

Ze pstruha připravíme filátka.

Tip: Jak filetovat pstruha, se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Filátka z obou stran osolíme, opepříme a pomoučníme, přebytečnou mouku oklepeme a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem z obou stran (nejprve na straně s kůží).

Opečenou rybu vyndáme a do téže pánve vložíme máslo a mandle, které jsme předtím zbavili slupky a nasekali na menší kousky, a orestujeme. Stáhneme plamen, zastříkneme citronovou šťávou a přidáme nasekanou petrželku.

Servírování

Filátka pstruha podáváme s bramborovou kaší a restovanou brokolicí, celý pokrm přelijeme máslem s mandlemi.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU