Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky, uvaříme v osolené vodě doměkka a propasírujeme. V hrnci přivedeme k varu mléko a smetanu, přidáme ještě teplé propasírované brambory, zamícháme, osolíme a přilijeme olivový olej.
Brokolici nakrájenou na malé růžičky opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem. Osolíme, opepříme a přidáme česnek nakrájený na plátky a pálivou papričku na kolečka. Podlijeme trochou vody a necháme v pánvi dojít.
Ze pstruha připravíme filátka.
Tip: Jak filetovat pstruha, se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Filátka z obou stran osolíme, opepříme a pomoučníme, přebytečnou mouku oklepeme a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem z obou stran (nejprve na straně s kůží).
Opečenou rybu vyndáme a do téže pánve vložíme máslo a mandle, které jsme předtím zbavili slupky a nasekali na menší kousky, a orestujeme. Stáhneme plamen, zastříkneme citronovou šťávou a přidáme nasekanou petrželku.
Filátka pstruha podáváme s bramborovou kaší a restovanou brokolicí, celý pokrm přelijeme máslem s mandlemi.