Pizza bochánky z horkovzdušné fritézy

play Přehrát video recept
Pizza bochánky z horkovzdušné fritézy
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

9 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Oblíbili jste si horkovzdušnou fritézu? A věděli jste, že tu připravíte i skvělé bochánky, které chutnají jako italská pizza? Přesvědčte se a vyzkoušejte recept Romana Pauluse.


Tagy

Svačiny

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 9 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto:

  • 550 g hladká mouka
  • 15 g sůl
  • 1 × lžíce cukr krupice
  • 260 ml voda
  • 22 g čerstvé droždí
  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej
  • na pomoučnění hrubá mouka

Bochánky:

  • 9 × plátek parmská šunka
  • 250 g mozzarella
  • čerstvá bazalka
  • 425 ml loupaná krájená rajčata s bazalkou
  • sůl
  • pepř
  • 2 × lžíce extra panenský olivový olej
  • 100 g máslo
  • dle chuti chilli vločky

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto: 

01.Do mísy robota vložíme hladkou mouku, sůl, cukr, vlijeme vlažnou vodu, přidáme droždí a olivový olej a necháme zadělat hladké těsto, které necháme přes noc vykynout na chladném místě.

02.Druhý den těsto vyválíme, těsto podsypáváme dle potřeby hrubou moukou a nakrájíme na čtverce.

Bochánky: 

03.Plátky parmské šunky překrojíme na poloviny, na každou položíme pár kostiček mozzarelly a lístek bazalky a zabalíme do balíčku. 

04.Každý čtverec těsta potřeme rajčaty smíchanými se solí, pepřem a 1 lžící olivového oleje, balíček s parmskou šunkou a zabalíme. 

05.Zabalené bochánky naskládáme do košíku horkovzdušné fritézy, který jsme vystlali pečicím papírem, a necháme chvilku kynout.

06.Máslo necháme rozehřát, smícháme s nasekanými bylinkami, 1 lžící olivového oleje a chilli vločkami a touto směsí potřeme nakynuté bochánky. 

07.Vložíme do horkovzdušné fritézy a pečeme na 175 °C asi 35 minut. 

08.Z této dávky těsta připravíme 18 bochánků, 1 várka = 9 bochánků.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo