Počet porcí
9 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Oblíbili jste si horkovzdušnou fritézu? A věděli jste, že tu připravíte i skvělé bochánky, které chutnají jako italská pizza? Přesvědčte se a vyzkoušejte recept Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
01.Do mísy robota vložíme hladkou mouku, sůl, cukr, vlijeme vlažnou vodu, přidáme droždí a olivový olej a necháme zadělat hladké těsto, které necháme přes noc vykynout na chladném místě.
02.Druhý den těsto vyválíme, těsto podsypáváme dle potřeby hrubou moukou a nakrájíme na čtverce.
03.Plátky parmské šunky překrojíme na poloviny, na každou položíme pár kostiček mozzarelly a lístek bazalky a zabalíme do balíčku.
04.Každý čtverec těsta potřeme rajčaty smíchanými se solí, pepřem a 1 lžící olivového oleje, balíček s parmskou šunkou a zabalíme.
05.Zabalené bochánky naskládáme do košíku horkovzdušné fritézy, který jsme vystlali pečicím papírem, a necháme chvilku kynout.
06.Máslo necháme rozehřát, smícháme s nasekanými bylinkami, 1 lžící olivového oleje a chilli vločkami a touto směsí potřeme nakynuté bochánky.
07.Vložíme do horkovzdušné fritézy a pečeme na 175 °C asi 35 minut.
08.Z této dávky těsta připravíme 18 bochánků, 1 várka = 9 bochánků.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT