Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Škvarkové housky

Upéct domácí housky je jednoduché! Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na výborné škvarkové houstičky z kynutého těsta. V návodu zjistíte, jak těsto správně připravit, aby dobře nakynulo, i jak housky uplést, aby držely pohromadě. A pokud škvarky nejsou pro vás tím pravým ořechovým, můžete je v receptu nahradit zkaramelizovanou cibulí. Na takových houstičkách si určitě taky pochutnáte.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Škvarkové housky

  • 200 g hladké mouky
  • 300 g polohrubé mouky + na podsypání
  • 200 g škvarků
  • 2 vejce „M“
  • 2 polév. lž. vyškvařeného sádla
  • kostky (21 g) čerstvého droždí
  • 1 polév. lž. soli
  • 400 ml plnotučného mléka
  • kmín
  • mixér
  • štětec
  • pečicí papír
  • pečicí plech
  • kuchyňský robot

POSTUP

Obě mouky, nasekané škvarky, žloutky, sádlo, nadrobené droždí, sůl a vlažné mléko vypracujeme v hladké těsto, které necháme nakynout na teplém místě do zdvojnásobení.

Z těsta vytvarujeme housky pletené ze 3 válečků (těsto vychází asi na 12 velkých housek), které umístíme na plech s pečicím papírem a ještě jednou necháme nakynout. Potřeme bílkem, posypeme solí a kmínem. Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C 12–15 minut.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU