Kuchyně
Americká
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Ať už chystáte oslavu, nebo si jen chcete připravit výborné pečivo k jiné příležitosti, přijde vám tento recept vhod! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na trhací (či trhaný) chléb s bylinkovým máslem a sýrem, který je jednoduchý na přípravu, ale rozhodně jím zaujmete nejednoho hosta. Připravuje se na první pohled zvláštně tak, že celé těsto (pomazané bylinkovým či česnekovým máslem a posypané sýrem) ještě před pečením rozkrájíte na malé kousky a pak opět složíte v kompaktní bochníček – proto se tomuto chlebu přezdívá někdy i „skládaný“.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 576 kJ / 377 kcal
Bílkoviny
9,10 g
Tuky
19,40 g
Vláknina
1,80 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
40,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z mouky, cukru, nadrobeného droždí, vejce, změklého másla, vlažného mléka a soli v kuchyňském robotu vypracujeme hladké těsto. To následně přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nakynout do zdvojnásobení.
02.Během kynutí připravíme bylinkové máslo.
03.Změklé máslo dobře promícháme s olivovým olejem, nasekanými bylinkami, solí, prolisovanými stroužky česneku a trochou pepře.
My použili na bylinkové máslo petržel, ale dle úrody na zahrádce lze zvolit i jiné bylinky.
04.Nakynuté těsto na pomoučněném vále vyválíme na 0,5 cm tlustý obdélník. Na plát natřeme změklé bylinkové máslo a celou plochu zasypeme strouhaným sýrem. Rozkrájíme na přibližně stejně velké čtverce, které skládáme do komínku.
05.Formu vyložíme pečicím papírem a vystříkáme olejem ve spreji. Nařezané kousky těsta do formy přendáme tak, aby každý čtvereček stál na hraně.
06.Připravený chléb ve formě necháme ještě jednou na teplém místě a přikrytý utěrkou nakynout.
07.Nakynuté pečivo lehce zasypeme hrubozrnnou nebo maldonskou solí a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C asi 45 minut dozlatova na program horkovzduch.
Aby byl výsledek ještě lepší, po upečení chléb potřete rozpuštěným máslem a posypte maldonskou solí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT