Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Snídaňové loupáky

Křupavé loupáčky jsou ideálním základem dobré snídaně, ať už si je dáte s jogurtem, máslem nebo třeba horkým kakaem. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na kynuté loupáky, které zvládne doopravdy každý. Kromě toho, že zjistíte, jak správně připravit kynuté těsto, uvidíte i jak ho následně správně vyválet, rozkrájet a loupáčky zamotat podle vzoru francouzských croissantů. Až je posypete mákem, dopřejete jim pár minut v troubě a následně je necháte trochu vychladnout, můžete se do nich pustit!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
12

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g hladká mouka
  • 65 g krupicový cukr
  • 25 g čerstvé droždí
  • 80 g máslo
  • 1 × vejce „M“ + na potření
  • 200 ml plnotučné mléko
  • 4 g sůl
  • na posypání mák

POSTUP

Mouku, cukr, nadrobené droždí, změklé máslo, vejce, vlažné mléko a trochu soli vypracujeme v robotu v hladké těsto.

Zakryjte čistou utěrkou a necháme kynout asi hodinu na teplém místě do zdvojnásobení.

Tip: Pro jemnější výsledek připravte těsto večer a nechte kynout přes noc v lednici. Ráno pak můžete napéct čerstvé loupáčky k snídani.

Vykynuté těsto rozdělíme na 3 stejně velké díly. Každý z nich rozválíme do asi 0,5 cm silné placky. Každý kruh rozřízneme na čtvrtiny a trojúhelníky zamotáme od širšího konce ke špičce do podoby rohlíků. Tak získáme 12 loupáků, které naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme znovu nakynout. 

Nakynuté rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mákem a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C 10–15 minut na program horkovzduch.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 223 kcal, 6 g bílkovin, 31 g sacharidů, 8 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU