Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Tip: Jak připravit domácí plundrové těsto se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Studené těsto vyválíme na velikost přibližně A3 a šířku 3–4 mm, nakrájíme na velké štíhlé trojúhelníky (10–12 kusů), které zarolujeme a necháme asi 40 minut kynout při pokojové teplotě. Před pečením potřeme směsí, žloutku, medu a smetany. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut dozlatova až spíše do tmava.
Během pečení připravíme cukrový sirup. Cukr s vodou promícháme a krátce povaříme. Po vyndání croissantů z trouby je ještě horké bohatě potřeme sirupem. Před jídlem necháme alespoň 10–15 minut vychladnout.