Plundrové těsto na croissanty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Domácí plundrové těsto na croissanty je něco, čím každého okouzlíte! Šéfkuchař Roman Paulus připravil video návod, díky kterému zvládnete tuto klasiku francouzské kuchyně i sami doma. Nemusíte se ničeho bát – plundrové těsto vyžaduje hlavně dostatek času na přípravu, samotný proces překládání a válení je pak už celkem hračka. Nakonec si tak připravíte skvělý základ nejenom na domácí francouzské croissanty, ale třeba i na krémové šneky nebo smažené cronuty.

Tagy

Základy pečení a zdobení

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Plundrové těsto na croissanty

  • 400 g másla
  • 180 g plnotučného mléka
  • 180 g vody
  • 21 g droždí
  • 600 g hladké mouky a na pomoučnění
  • 60 g krupicového cukru
  • 12 g soli

Orientační nutriční hodnoty

Energie

22 724 kJ / 5 431 kcal

Bílkoviny

73,20 g

Tuky

336,70 g

Vláknina

17,90 g

Sůl

12,20 g

Sacharidy

527,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V míse smícháme mléko, vodu, droždí, mouku, cukr a sůl (není třeba připravovat kvásek zvlášť) a pomocí kuchyňského robota nebo ručně vypracujeme jednoduché těsto, které necháme v lednici asi 30 minut odpočinout. Máslo mezi dvěma potravinovými fóliemi rozválíme přibližně na velikost A4 a necháme v lednici zatuhnout.

02.Odpočaté těsto vyválíme na velikost A3 a vložíme doprostřed připravené máslo, přeložíme a necháme v lednici 10 minut odpočinout. Tento postup opakujeme pětkrát (těsto tedy celkem šestkrát přeložíme). Nakonec necháme odpočinout a můžeme používat.

03.Plundrové těsto se hodí na výrobu domácích croissantů, ale i jiného domácího pečiva, jako jsou makoví šneci, rychlé ořechové větrníky nebo tvarohové zákusky s ovocem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo