Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V míse smícháme mléko, vodu, droždí, mouku, cukr a sůl (není třeba připravovat kvásek zvlášť) a pomocí kuchyňského robota nebo ručně vypracujeme jednoduché těsto, které necháme v lednici asi 30 minut odpočinout. Máslo mezi dvěma potravinovými fóliemi rozválíme přibližně na velikost A4 a necháme v lednici zatuhnout.
Odpočaté těsto vyválíme na velikost A3 a vložíme doprostřed připravené máslo, přeložíme a necháme v lednici 10 minut odpočinout. Tento postup opakujeme pětkrát (těsto tedy celkem šestkrát přeložíme). Nakonec necháme odpočinout a můžeme používat.
Plundrové těsto se hodí na výrobu domácích croissantů, ale i jiného domácího pečiva, jako jsou makoví šneci, rychlé ořechové větrníky nebo tvarohové zákusky s ovocem.