Kuchyně
Francouzská
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Domácí plundrové těsto na croissanty je něco, čím každého okouzlíte! Šéfkuchař Roman Paulus připravil video návod, díky kterému zvládnete tuto klasiku francouzské kuchyně i sami doma. Nemusíte se ničeho bát – plundrové těsto vyžaduje hlavně dostatek času na přípravu, samotný proces překládání a válení je pak už celkem hračka. Nakonec si tak připravíte skvělý základ nejenom na domácí francouzské croissanty, ale třeba i na krémové šneky nebo smažené cronuty.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
22 724 kJ / 5 431 kcal
Bílkoviny
73,20 g
Tuky
336,70 g
Vláknina
17,90 g
Sůl
12,20 g
Sacharidy
527,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V míse smícháme mléko, vodu, droždí, mouku, cukr a sůl (není třeba připravovat kvásek zvlášť) a pomocí kuchyňského robota nebo ručně vypracujeme jednoduché těsto, které necháme v lednici asi 30 minut odpočinout. Máslo mezi dvěma potravinovými fóliemi rozválíme přibližně na velikost A4 a necháme v lednici zatuhnout.
02.Odpočaté těsto vyválíme na velikost A3 a vložíme doprostřed připravené máslo, přeložíme a necháme v lednici 10 minut odpočinout. Tento postup opakujeme pětkrát (těsto tedy celkem šestkrát přeložíme). Nakonec necháme odpočinout a můžeme používat.
03.Plundrové těsto se hodí na výrobu domácích croissantů, ale i jiného domácího pečiva, jako jsou makoví šneci, rychlé ořechové větrníky nebo tvarohové zákusky s ovocem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT