Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Plundrové těsto na croissanty

Domácí plundrové těsto na croissanty je něco, čím každého okouzlíte! Šéfkuchař Roman Paulus připravil video návod, díky kterému zvládnete tuto klasiku francouzské kuchyně i sami doma. Nemusíte se ničeho bát – plundrové těsto vyžaduje hlavně dostatek času na přípravu, samotný proces překládání a válení je pak už celkem hračka. Nakonec si tak připravíte skvělý základ nejenom na domácí francouzské croissanty, ale třeba i na krémové šneky nebo smažené cronuty.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Plundrové těsto na croissanty

  • 400 g másla
  • 180 g plnotučného mléka
  • 180 g vody
  • 21 g droždí
  • 600 g hladké mouky a na pomoučnění
  • 60 g krupicového cukru
  • 12 g soli
  • Pečicí papír
  • Váleček
  • Potravinová fólie

POSTUP


V míse smícháme mléko, vodu, droždí, mouku, cukr a sůl (není třeba připravovat kvásek zvlášť) a pomocí kuchyňského robota nebo ručně vypracujeme jednoduché těsto, které necháme v lednici asi 30 minut odpočinout. Máslo mezi dvěma potravinovými fóliemi rozválíme přibližně na velikost A4 a necháme v lednici zatuhnout.

Odpočaté těsto vyválíme na velikost A3 a vložíme doprostřed připravené máslo, přeložíme a necháme v lednici 10 minut odpočinout. Tento postup opakujeme pětkrát (těsto tedy celkem šestkrát přeložíme). Nakonec necháme odpočinout a můžeme používat.

Plundrové těsto se hodí na výrobu domácích croissantů, ale i jiného domácího pečiva, jako jsou makoví šneci, rychlé ořechové větrníky nebo tvarohové zákusky s ovocem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU