Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Camembert pečený v banketkách s brusinkami

Chystáte-li oslavu nebo jen posezení s přáteli, nemusíte jako občerstvení chystat jenom chipsy a chlebíčky. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na jednoduché a efektní občerstvení, kterým nadchnete nejednoho hosta na své párty – květ z banketek, pečeným camembertem a brusinkami. Základem jsou samotné banketky, u kterých vám Roman Paulus ukáže, jak na ně namíchat těsto i jak je správně vytvarovat a vyskládat na pečicí plech. Pak už bude stačit je dát péct – nejdřív samotné a po malé chvíli i se sýrem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 1 kg hladká mouka Belbake + na podsypání
  • 30 g čerstvé droždí
  • 30 g krupicový cukr Belbake
  • 125 g rostlinný olej Vita D'or
  • 500 g voda
  • 30 g sůl Kania
  • 4 × camembert Pilos
  • francouzská bylinková sůl v mlýnku Duc De Ceour
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g brusinková zavařenina
  • zálivka z olivového oleje ve spreji s příchutí provensálských bylinek Duc De Ceour

POSTUP

V míse promícháme mouku, nadrobené droždí, cukr, olej, vlažnou vodu, sůl a zpracujeme v robotu v hladké těsto. To přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nakynout do zdvojnásobení.

Připravíme 4 misky velikosti plísňového sýru či trochu větší, obalíme je pečicím papírem a každou vložíme doprostřed plechu.

Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého dílu připravíme 20 kuliček, které naskládáme okolo misky s dostatečným odstupem. Na jednom plechu tedy máme 1 sýr a 20 bochánků těsta. Každý plech přikryjeme utěrkou a necháme znovu 20 minut nakynout.

Sýr na jedné straně nařízneme na mřížku, okořeníme a pokapeme olivovým olejem. Banketky potřeme vodou a posypeme stejnou bylinkovou solí jako sýr.

Pečivo s miskou vložíme do trouby a pečeme 6 minut na 220 °C. Následně vyměníme misku za sýr a pečeme dalších 6 minut dozlatova.

Upečené banketky se sýrem vyndáme z trouby a postříkáme olivovým olejem s příchutí provensálských bylinek. Do mezery mezi sýr a pečivo nandáme brusinky a podáváme doprostřed stolu.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 812 kcal, 27 g bílkovin, 101 g sacharidů, 33 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.