Camembert pečený v banketkách s brusinkami

play Přehrát video recept
Camembert pečený v banketkách s brusinkami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Chystáte-li oslavu nebo jen posezení s přáteli, nemusíte jako občerstvení chystat jenom chipsy a chlebíčky. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na jednoduché a efektní občerstvení, kterým nadchnete nejednoho hosta na své párty – květ z banketek, pečeným camembertem a brusinkami. Základem jsou samotné banketky, u kterých vám Roman Paulus ukáže, jak na ně namíchat těsto i jak je správně vytvarovat a vyskládat na pečicí plech. Pak už bude stačit je dát péct – nejdřív samotné a po malé chvíli i se sýrem.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 1 kg hladká mouka Belbake + na podsypání
  • 30 g čerstvé droždí
  • 30 g krupicový cukr Belbake
  • 125 g rostlinný olej Vita D'or
  • 500 g voda
  • 30 g sůl Kania
  • 4 × camembert Pilos
  • francouzská bylinková sůl v mlýnku Duc De Ceour
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g brusinková zavařenina
  • zálivka z olivového oleje ve spreji s příchutí provensálských bylinek Duc De Ceour

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 442 kJ / 824 kcal

Bílkoviny

25,00 g

Tuky

31,40 g

Vláknina

3,80 g

Sůl

4,70 g

Sacharidy

107,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V míse promícháme mouku, nadrobené droždí, cukr, olej, vlažnou vodu, sůl a zpracujeme v robotu v hladké těsto. To přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nakynout do zdvojnásobení.

02.Připravíme 4 misky velikosti plísňového sýru či trochu větší, obalíme je pečicím papírem a každou vložíme doprostřed plechu.

03.Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého dílu připravíme 20 kuliček, které naskládáme okolo misky s dostatečným odstupem. Na jednom plechu tedy máme 1 sýr a 20 bochánků těsta. Každý plech přikryjeme utěrkou a necháme znovu 20 minut nakynout.

04.Sýr na jedné straně nařízneme na mřížku, okořeníme a pokapeme olivovým olejem. Banketky potřeme vodou a posypeme stejnou bylinkovou solí jako sýr.

05.Pečivo s miskou vložíme do trouby a pečeme 6 minut na 220 °C. Následně vyměníme misku za sýr a pečeme dalších 6 minut dozlatova.

06.Upečené banketky se sýrem vyndáme z trouby a postříkáme olivovým olejem s příchutí provensálských bylinek. Do mezery mezi sýr a pečivo nandáme brusinky a podáváme doprostřed stolu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo