V míse promícháme mouku, nadrobené droždí, cukr, olej, vlažnou vodu, sůl a zpracujeme v robotu v hladké těsto. To přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nakynout do zdvojnásobení.
Připravíme 4 misky velikosti plísňového sýru či trochu větší, obalíme je pečicím papírem a každou vložíme doprostřed plechu.
Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého dílu připravíme 20 kuliček, které naskládáme okolo misky s dostatečným odstupem. Na jednom plechu tedy máme 1 sýr a 20 bochánků těsta. Každý plech přikryjeme utěrkou a necháme znovu 20 minut nakynout.
Sýr na jedné straně nařízneme na mřížku, okořeníme a pokapeme olivovým olejem. Banketky potřeme vodou a posypeme stejnou bylinkovou solí jako sýr.
Pečivo s miskou vložíme do trouby a pečeme 6 minut na 220 °C. Následně vyměníme misku za sýr a pečeme dalších 6 minut dozlatova.
Upečené banketky se sýrem vyndáme z trouby a postříkáme olivovým olejem s příchutí provensálských bylinek. Do mezery mezi sýr a pečivo nandáme brusinky a podáváme doprostřed stolu.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 812 kcal, 27 g bílkovin, 101 g sacharidů, 33 g tuků.