Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Chystáte-li oslavu nebo jen posezení s přáteli, nemusíte jako občerstvení chystat jenom chipsy a chlebíčky. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na jednoduché a efektní občerstvení, kterým nadchnete nejednoho hosta na své párty – květ z banketek, pečeným camembertem a brusinkami. Základem jsou samotné banketky, u kterých vám Roman Paulus ukáže, jak na ně namíchat těsto i jak je správně vytvarovat a vyskládat na pečicí plech. Pak už bude stačit je dát péct – nejdřív samotné a po malé chvíli i se sýrem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 442 kJ / 824 kcal
Bílkoviny
25,00 g
Tuky
31,40 g
Vláknina
3,80 g
Sůl
4,70 g
Sacharidy
107,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V míse promícháme mouku, nadrobené droždí, cukr, olej, vlažnou vodu, sůl a zpracujeme v robotu v hladké těsto. To přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě nakynout do zdvojnásobení.
02.Připravíme 4 misky velikosti plísňového sýru či trochu větší, obalíme je pečicím papírem a každou vložíme doprostřed plechu.
03.Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého dílu připravíme 20 kuliček, které naskládáme okolo misky s dostatečným odstupem. Na jednom plechu tedy máme 1 sýr a 20 bochánků těsta. Každý plech přikryjeme utěrkou a necháme znovu 20 minut nakynout.
04.Sýr na jedné straně nařízneme na mřížku, okořeníme a pokapeme olivovým olejem. Banketky potřeme vodou a posypeme stejnou bylinkovou solí jako sýr.
05.Pečivo s miskou vložíme do trouby a pečeme 6 minut na 220 °C. Následně vyměníme misku za sýr a pečeme dalších 6 minut dozlatova.
06.Upečené banketky se sýrem vyndáme z trouby a postříkáme olivovým olejem s příchutí provensálských bylinek. Do mezery mezi sýr a pečivo nandáme brusinky a podáváme doprostřed stolu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT