Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Chilli a česnek nasekáme nadrobno, vložíme do hmoždíře, přidáme sůl a rozmělníme na pastu.
Sýry rozpůlíme a následně rozřízneme podélně. Naskládáme na prkýnko vedle sebe, řezem nahoru. Každý kousek posypeme mletou paprikou, polovinu sýrů potřeme hořčicí smíchanou s připravenou česnekovou pastou. Nepotřenou polovinou přiklopíme ochucenou polovinu.
Takto připravené sýry skládáme do sklenice a prokládáme proužky syrové cibule, pálivými papričkami, větvičkami rozmarýnu a tymiánu a nakonec zalijeme slunečnicovým olejem tak, aby bylo vše ponořené.
Se sklenicí několikrát opatrně bouchneme o stůl, abychom uvolnili bublinky a necháme alespoň týden rozležet v lednici.