Pikantní vajíčka se skvěle hodí jako originální pohoštění třeba po Velikonocích, kdy je doma přebytek vařených vajec. Vyzkoušejte tuto netradiční verzi oblíbené hospodské klasiky podle Romana Pauluse.
Pikantní vajíčka se skvěle hodí jako originální pohoštění třeba po Velikonocích, kdy je doma přebytek vařených vajec. Vyzkoušejte tuto netradiční verzi oblíbené hospodské klasiky podle Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vejce uvaříme natvrdo. Vložíme je do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Uvařená vejce necháme vychladnout a oloupeme.
Tip: Více o vaření vajec se dozvíte ve videu Kulinářské akademie.
Do sklenice postupně skládáme část cibule nakrájené na nudličky, 2 – 3 vařená vejce, opět cibuli, česnek nakrájený na plátky, pálivé papričky, menší celé, větší nakrájíme, opět vejce a pokračujeme, až spotřebujeme všechny suroviny. Lehce přimáčkneme a zasypeme kari.
Do hrnce nalijeme vodu, jablečný ocet, trochu cukru, divoké koření a sůl, přivedeme k varu a necháme několik minut provařit. Vroucí zálivku nalijeme do sklenice s připravenými vejci, sklenici uzavřeme a vložíme do lednice. Takto připravená vejce vydrží maximálně měsíc, ale po třech dnech už můžeme podávat.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 246 kcal, 15 g bílkovin, 18 g sacharidů, 12 g tuků.