Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 45 min.

Slané kynuté rohlíčky se sýrem

Troufnete si na domácí rohlíky? Je to hračka, obzvláště podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse! Ten tentokrát připravil návod na kynuté rohlíky plněné směsí sýru feta, špenátu, sušených rajčat a česneku. Naučíte se ale vše od základu – jak připravit těsto, jak ho správně nechat vykynout, rozválet, rozkrájet a nakonec i zabalit do úhledných rohlíčků. Po upečení už jen stačí vydržet a nepustit se do nich, dokud jsou ještě příliš horké.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny na 16 rohlíčků:

Těsto:

  • 580 g hladká mouka
  • 40 g máslo
  • 40 g cukr krupice
  • 24 g droždí
  • 12 g sůl
  • 2 × lžíce bílý jogurt
  • 250 ml plnotučné mléko

Náplň:

  • 250 g sýr feta
  • 100 g zblanšírovaný špenát
  • 2 × stroužek česnek
  • 50 g sušená rajčata
  • sůl
  • pepř

Dokončení:

  • 1 × vejce „M“
  • 2 × lžíce máslo

POSTUP

Těsto:

Do mixovací nádoby Monsieur Cuisine dáme mouku, máslo, cukr a nadrobené droždí a lehce promícháme. Přidáme sůl, jogurt a vlažné mléko a zaděláme těsto. Nastavíme program hnětení na 2 minuty a necháme vypracovat pevné těsto.

Tip: Pokud nemáte multifunkční hrnec Monsieur Cuisine, použijte k zadělání těsta klasického kuchyňského robota nebo těsto propracujte ručně.

Hladké těsto přendáme do mísy a necháme vykynout minimálně 30 minut.  

Mezitím připravíme náplň. V míse smícháme nastrouhaný sýr feta, nasekaný zblanšírovaný špenát, nastrouhaný česnek, nakrájená sušená rajčata, lehce osolíme a opepříme.

Tip: Máte rádi ostřejší chutě? Přidejte do náplně chilli.

Po vykynutí rozdělíme těsto na 2 díly, každý rozválíme do kruhu o průměru asi 35 cm a rádýlkem rozdělíme těsto na 8 stejných trojúhelníků. Každý trojúhelník ještě vytáhneme do strany i do délky, na větší část dáme sýrovou náplní, smotáme do rohlíčků, špičky necháme vespod a strany pevně spojíme, aby se při pečení neotevřely. 

Rohlíčky klademe na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě jednou vykynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 20–25 minut, program horkovzduch. Ještě teplé rohlíčky potřeme rozpuštěným máslem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce = 2 rohlíčky): 482 kcal, 16 g bílkovin, 62 g sacharidů, 18 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.