Těsto:
Do mixovací nádoby Monsieur Cuisine dáme mouku, máslo, cukr a nadrobené droždí a lehce promícháme. Přidáme sůl, jogurt a vlažné mléko a zaděláme těsto. Nastavíme program hnětení na 2 minuty a necháme vypracovat pevné těsto.
Tip: Pokud nemáte multifunkční hrnec Monsieur Cuisine, použijte k zadělání těsta klasického kuchyňského robota nebo těsto propracujte ručně.
Hladké těsto přendáme do mísy a necháme vykynout minimálně 30 minut.
Mezitím připravíme náplň. V míse smícháme nastrouhaný sýr feta, nasekaný zblanšírovaný špenát, nastrouhaný česnek, nakrájená sušená rajčata, lehce osolíme a opepříme.
Tip: Máte rádi ostřejší chutě? Přidejte do náplně chilli.
Po vykynutí rozdělíme těsto na 2 díly, každý rozválíme do kruhu o průměru asi 35 cm a rádýlkem rozdělíme těsto na 8 stejných trojúhelníků. Každý trojúhelník ještě vytáhneme do strany i do délky, na větší část dáme sýrovou náplní, smotáme do rohlíčků, špičky necháme vespod a strany pevně spojíme, aby se při pečení neotevřely.
Rohlíčky klademe na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě jednou vykynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 20–25 minut, program horkovzduch. Ještě teplé rohlíčky potřeme rozpuštěným máslem.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce = 2 rohlíčky): 482 kcal, 16 g bílkovin, 62 g sacharidů, 18 g tuků.