Gnocchi s mletým masem a rajčatovou omáčkou

play Přehrát video recept
Gnocchi s mletým masem a rajčatovou omáčkou
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

3 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Tohle jídlo je dokonalou kombinací, kterou budete chtít připravovat zas a znova. Nadýchané gnocchi s rajčatovou omáčkou a masem – skvělé jídlo pro celou rodinu, na němž si pochutná každý.


Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 3 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 4 × stroužek česnek
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 500 g mleté maso mix Řezníkova čerstvá porce
  • sůl Kania
  • černý mletý pepř Kania
  • 1 × pálivá paprička
  • listová petržel
  • 100 ml suché bílé víno
  • 425 ml loupaná krájená rajčata Baresa
  • 1 × špetka cukr krupice Belbake
  • 1 × špetka oregano Kania
  • 500 g bramborové noky Chef Select
  • 2 × lžička máslo Pilos
  • 50 g sýr grana padano Milbona

Orientační nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Bílé části lahůdkové cibulky nakrájíme na kousky a česnek na menší kousky, vložíme do rozehřáté pánve s olivovým olejem a restujeme dozlatova. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou pálivou papričku bez semínek a necháme orestovat. 

02.Maso podlijeme bílým vínem a chvíli povaříme, až se odpaří alkohol. Přilijeme rajčata z konzervy, přidáme cukr, oregano, promícháme a vaříme na mírném ohni. Před koncem vaření přidáme k masu máslo, hrst nasekané listové petržele a dovaříme.

03.Do vroucí osolené vody přidáme gnocchi a vaříme, až začnou vyplavávat na povrch. Uvařené noky vkládáme naběračkou do hotové omáčky, přidáme 2 naběračky vody z vaření noků a vše promícháme. 

04.Podáváme posypané nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky a ozdobíme hoblinkami sýra grana padano. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo