Marcel Ihnačák
Doba přípravy15 min.

Bramborové noky s lososem, cherry rajčaty a bazalkou

Připravte si rychlé a snadné jídlo v podobě bramborových noků s lososem, cherry rajčat provoněné bazalkou. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 250 g čerstvého lososa
  • 500 g bramborových noků Danieli
  • 200 g cherry rajčat
  • 1 pórek
  • 2 velké stroužky česneku
  • 80 g másla Pilos
  • 2 polév. lž. extra panenského olivového oleje Lucessse
  • 100 ml suchého bílého vína Chardonnay Colombard
  • pár kapek šťávy z citronu
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • pepř v mlýnku Kania
  • 1 hrst lístků čerstvé bazalky

POSTUP

Losos

Bílou část pórku rozkrojíme na polovinu, omyjeme a nadrobno nasekáme. Stroužky 
česneku pokrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme asi 
40 g másla. Až se máslo rozpustí, orestujeme pórek s česnekem dozlatova, osolíme a opepříme.

Lososa omyjeme, zbavíme kůže a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme k pórku s česnekem a krátce restujeme. Cherry rajčata překrojíme na poloviny nebo čtvrtky, přidáme do pánve a restujeme, až změknou. Směs podlijeme bílým vínem. Jakmile se z vína odpaří alkohol, přidáme zbylé máslo pokrájené na kostičky, které necháme rozpustit.

Bramborové noky

Mezitím uvaříme v osolené vroucí vodě noky. Vaříme asi 1 minutu, až vyplavou, scedíme, přidáme k lososovi a opatrně zamícháme. Na závěr přidáme trochu citronové šťávy a nahrubo nasekané lístky bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU