Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Bílou část pórku rozkrojíme na polovinu, omyjeme a nadrobno nasekáme. Stroužky česneku pokrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme asi 40 g másla. Až se máslo rozpustí, orestujeme pórek s česnekem dozlatova, osolíme a opepříme.
Lososa omyjeme, zbavíme kůže a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme k pórku s česnekem a krátce restujeme. Cherry rajčata překrojíme na poloviny nebo čtvrtky, přidáme do pánve a restujeme, až změknou. Směs podlijeme bílým vínem. Jakmile se z vína odpaří alkohol, přidáme zbylé máslo pokrájené na kostičky, které necháme rozpustit.
Mezitím uvaříme v osolené vroucí vodě noky. Vaříme asi 1 minutu, až vyplavou, scedíme, přidáme k lososovi a opatrně zamícháme. Na závěr přidáme trochu citronové šťávy a nahrubo nasekané lístky bazalky.