Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Podívejte se, jak si na Vánoce připravit kapra s paprikovým zelím a sušenými švestkami. Recept Romana Pauluse najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 191 kJ / 525 kcal
Bílkoviny
41,70 g
Tuky
28,30 g
Vláknina
8,00 g
Sůl
3,60 g
Sacharidy
29,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci rozpustíme sádlo a dosklovata orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno a česnek nakrájený na plátky. Zaprášíme mletou paprikou, krátce orestujeme, podlijeme vývarem a přidáme zelí. Trochu osladíme, přidáme najemno nastrouhané syrové brambory a dusíme doměkka. Přidáme pokrájené sušené švestky a ještě chvíli dusíme.
02.Z kapra připravíme menší porce, osolíme, opepříme, přidáme snítku listové petržele. Zabalíme do plátku schwarzwaldské šunky a spíchneme párátkem. Takto připravené kousky opečeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran dokřupava. Po opečení odstraníme párátka.
03.Mandle zbavíme slupky a orestujeme nasucho v rozehřáté pánvi se solí.
04.Pokrm podáváme do hlubšího talíře, ozdobíme snítkou listové petržele a orestovanými mandlemi. Jako přílohu můžeme servírovat vařené brambory s máslem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT