Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Pečený kapr s paprikovým zelím a sušenými švestkami

Podívejte se, jak si na Vánoce připravit kapra s paprikovým zelím a sušenými švestkami. Recept Romana Pauluse najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Paprikové zelí

  • 1 × lžíce vepřového sádla Pikok
  • 50 g cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 2 × lžíce sladké mleté papriky Mikado
  • 200 ml vývaru
  • 400 g kysaného zelí Chira
  • cukr krystal Castello
  • 50 g brambor
  • 100 g sušených švestek Alesto

Pečený kapr

  • 600 g porce kapra bez kůže
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 12 × plátků schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • listová petržel
  • řepkový olej Promienna na opečení
  • 50 g celých mandlí Belbake

POSTUP

Paprikové zelí

V hrnci rozpustíme sádlo a dosklovata orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno a česnek nakrájený na plátky. Zaprášíme mletou paprikou, krátce orestujeme, podlijeme vývarem a přidáme zelí. Trochu osladíme, přidáme najemno nastrouhané syrové brambory a dusíme doměkka. Přidáme pokrájené sušené švestky a ještě chvíli dusíme.

Pečený kapr

Z kapra připravíme menší porce, osolíme, opepříme, přidáme snítku listové petržele. Zabalíme do plátku schwarzwaldské šunky a spíchneme párátkem. Takto připravené kousky opečeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran dokřupava. Po opečení odstraníme párátka.

Mandle zbavíme slupky a orestujeme nasucho v rozehřáté pánvi se solí.

Servírování

Pokrm podáváme do hlubšího talíře, ozdobíme snítkou listové petržele a orestovanými mandlemi. Jako přílohu můžeme servírovat vařené brambory s máslem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU